Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Бразильці забули смак запашної кави

08 серпня, 00:00

Редактор журналу «Кофе бізнес» Хосе Барбоса де Росаріо скаржиться, що бразильців привчив пити несмачну каву уряд. Почалося це в 60-х роках, коли уряд вирішив не знищувати чимраз більших запасів кавових зерен, які він зобов’язався закуповувати у виробників.

Відтак кращі зерна, які на світових ринках дорожче коштували, покидали країну, а бразильцям зазвичай залишалася неякісна кава. Проте Спілка бразильських виробників кави, намагаючись врятувати для своїх земляків смак гарної кави, відкрила школу, в якій навчає власників ресторанів і кав’ярень готувати смачну каву. А бразильська Спілка кавової промисловості нещодавно стала нагороджувати знаком якості переробників, які доведуть, що їхня кава не містить домішок. Утім, чистота ще не означає якості. Маючи недосконалу збиральну техніку, Бразилія збирає більше неякісних зерен, ніж інші країни. У Колумбії, наприклад, з кавових дерев знімають лише достиглі зерна. У Бразилії ж — усе підряд: неспілі, переспілі, поїдені жуками і пошкоджені зерна. Потім відбраковані зерна потрапляють до «кафесінос» — маленьких кав’ярень, які так люблять бразильці.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати