Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Iнтерпол: Осама живий і здоровий

09 листопада, 00:00

Сенсаційну заяву зробив в інтерв’ю французькій газеті «Фігаро» генеральний секретар Інтерполу Рональд Ноубл. За його словами, терорист «номер один» Осама бен Ладен живий і готує нові терористичні акти.

Пан Ноубл повідомив, що пошуки керівника «Аль-Каїди» залишаються такими ж інтенсивними, якими вони були й після 11 вересня. «Допоки в нас не буде чітких доказів, я вважатиму Осаму живим і здоровим», — наголосив керівник Інтерполу. Ноубл висловив сумнів з приводу того, що зусилля західних країн заблокувати банківські рахунки керівництва «Аль-Каїди» принесли ефективні результати. На переконання «інтерполівського» генсека, статки Осами досі залишилися цілими й неушкодженими. За найскромнішими підрахунками, у розпорядженні «головного терориста» — не менше від трьохсот мільйонів доларів. Саме через цю причину в Інтерполі вважають, що загрози, які надходять від тероризму, сьогодні аж ніяк не зменшилися у порівнянні з минулими роками. «Сьогодні небезпека терору як мінімум така ж, якою вона була до 11 вересня. Терористи причаїлись, але готові завдати удар у будь-який момент», — наголосив Ноубл. До речі, він назвав теракт у Театральному центрі в Москві 23 — 26 жовтня проявом міжнародного тероризму. Наразі Інтерпол проводить розслідування, хто ззовні Росії міг координувати діяльність тих, хто захопив центр на Дубровці.

Щодо Осами, то інформація про його смерть або життя надходила досі абсолютно суперечлива. Пентагон ще в червні заявив, що бен Ладен загинув під час операції військ антитерористичної коаліції на сході Афганістану в ущелині Тора-Бора. Згодом, до речі, цю інформацію спростував один арабський журналіст, який заявив, що Осама був тоді лише поранений у плече, проте лишився живим.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати