Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Iзраїль попереджає танками

16 серпня, 00:00

Учора після танкового обстрілу ізраїльськими силами міста Дженін у черговій перестрілці було вбито лідера одного з регіональних представництв палестинскої організації Фатх. Раніше військові зайняли палестинські населені пункти і навіть ввели комендантську годину в двох з них — Бейт-Джаллі та Бейт-Сахурі. Ізраїльські військові вже заявили, що танковий рейд у Дженін був попередженням Ясіру Арафату.

Духовний лідер Руху ісламського опору ХАМАС шейх Ясин заявив, що за вбивство палестинців Ізраїль заплатить високу ціну. Йдеться про ліквідацію ізраїльськими снайперами лідерів ХАМАС і членів іншої радикальної палестинської організації «Ісламський джихад». Реакція на це Палестинської національної адміністрації була однозначною — «надто небезпечна авантюра, спрямована на знищення палестинського народу», після якої буде «оголошення війни».

За словами представника держдепартаменту США Чарльза Хантера, насильству, що триває в регіоні, немає виправдання. МЗС Ізраїлю відповіло на подібні звинувачення, нагадавши «американському посередникові» і бомбовий удар по палацу лівійського диктатора Каддафі, під час якого загинула його малолітня дочка, і нескінченні бомбові та ракетні удари по стратегічних цілях в Іраку.

Палестинська влада, як повідомляється, готується до тривалого збройного конфлікту з Ізраїлем, в якому вони використовуватимуть тактику точкового знищення. До речі, неодноразово провідні ізраїльські аналітики писали про можливість великомасштабної війни в регіоні наприкінці літа — на початку осені.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати