Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / ПЛАНЕТА

13 грудня, 00:00

Ірак готовий міняти нафту на продукти харчування

Голова іракського МІСа Мухаммед Саїд ас-Саххаф надіслав послання генеральному секретареві ООН Кофі Аннану, в якому Багдад офіційно повідомляє ООН про згоду на продовження дії гуманітарної програми «нафта в обмін на продукти харчування». 5 грудня Рада Безпеки ООН одноголосно схвалила резолюцію щодо Іраку, що продовжує на чергових півроку цю програму. Особливістю цього документу стала обумовлена додаткова можливість отримувати в обмін на «чорне золото» не тільки продукти харчування та медикаменти, але й обладнання для електропостачання та житлового господарства.

Доля майбутнього американського президента все ще в руках суддів

В понеділок дев’ять суддів Верховного суду США провели спеціальне 90-хвилинне засідання (див. «День» №228 від 12 грудня 2000 р.), вислухавши аргументи двох сторін, котрі претендують на обрання їх президентом Сполучених Штатів. Юристи республіканця Буша і демократа Гора виступили з приводу можливості відновлення перерахунку голосів у кількох округах штату Флорида. Дві основні проблеми, яким було присвячено їх виступи стосувалися забезпечення єдиного підходу до процедури перерахунку голосів та міри повноважень Верховного суду Флориди у впливі на хід самої процедури. Однак ухвалу, яка мала поставити крапку в підрахунку флоридських голосів, не було прийнято. Судді взяли тайм-аут до вівторка.

Не чекаючи доленосної щодо президентських виборів ухвали Верховного суду США, 11-й окружний апеляційний суд Атланти виніс постанову на користь кандидата-республіканця Буша. Суд відмовився задовольнити позов адвокатів Гора, які наполягали на тому, щоб вважати недійсними 2400 бюлетенів, надісланих з-за кордону, більшість з яких належить військовим, які традиційно голосують за республіканців.

За матеріалами агентства АП
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати