Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / ПЛАНЕТА

16 вересня, 00:00

Програма ІТЕС як вияв iндiйської мудростi

Індія вважає, що її досвід є дуже корисним для країн, що розвиваються, зокрема Південно-Східної Азії, Африки і Латинської Америки, сказав у своєму виступі з нагоди дня технологічної та економічної співпраці (ІТЕС) індійський посол в Україні Відья Бушан Соні. Він наголосив, що його країна вже позбулася титулу країни, яка розвивається — згідно із нещодавно опублікованим Світовим банком індексом розвитку, Індія посідає четверте місце, поступаючися США, Китаю та Японії.

Програму ІТЕС було засновано 1964 року з метою поширювати індійський досвід в галузях високих технологій, ноу хау і розвитку дрібного бізнесу через стипендиатів, які проходили стажування в Індії. Відтоді індійський уряд витратив на пропагування свого досвіду $2,5 млрд. Щороку до Індії приїжджає 1700 стипендіатів, у тому числі — 10 з України. Загалом цією програмою охоплено 127 країн.

Представник управління Кабінету Міністрів з питань міжнародного співробітництва та зовнішньоекономічних зв’язків Володимир Зорицький зазначив, що Індія проявила мудрість, заснувавши цю програму. За його словами, в Індії можна повчитися тому, як провадити бізнес. Там будь-хто може легко відкрити свою справу і навіть отримати рекомендації, за який бізнес краще братися. Більше того, він стверджує, що українські стипендіати повертаються на батьківщину закоханими в Індію. Хоча, як запевнили кореспондента «Дня» в індійському посольстві, жоден із понад 40 українців, які від 1993 року скористалися цією програмою, не залишився в Індії, повiдомляє Микола СIРУК , «День».

Токіо попереду всіх інших міст

У дослідженні, опублікованому швейцарським банком ЮБС, вивчено показники рівня життя 58 великих міст світу. Найвища вартість життя, розрахована по 111 параметрах і виражена в пунктах, — в Токіо. Вона становить 140,1 пункти (середній показник — 74 пункти). За ним слідують Осло (105), Нью-Йорк (103,8), Чикаго і Цюріх (по 100). До середнього показника ближче за всіх Торонто, Монреаль і Амстердам. На 44-ому місці знаходиться Москва. Замикають список найдорожчих міст світу Варшава, Будапешт і Бомбей. Токіо лідирує і по розмірах прибутків жителів. За столицею Японії за цими показниками слідують Нью-Йорк, Цюріх, Женева, Копенгаген і Чикаго. Найнижчі прибутки у жителів Найробі, Джакарти, Бомбея і Москви, що замикає список 58 міст. По реальній купівельній спроможності громадян лідером є Люксембург, за яким слідують Х’юстон, Цюріх, Лос-Анджелес і Женева.

За матеріалами агентства АП

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати