Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / ПЛАНЕТА

04 листопада, 00:00

Латинська Америка теж матиме НАТО?

Президент Венесуели Уго Чавес, виступаючи на ювілейному засіданні Андського парламенту в Каракасі, запропонував здійснити інтеграцію всіх збройних сил латиноамериканського континенту за зразком НАТО. Спікери законодавчих зборів Венесуели, Колумбії, Перу, Еквадору й Болівії підтримали пропозицію лідера Венесуели. Згідно задуму Чавеса, такий пакт сприятиме постійному обміну інформацією і технологіями, а також допоможе успішніше боротися проти контрабанди наркотиків. Тож, схоже, у світі дедалі більше ширитиметься концепція не національної, а колективної оборони. Адже Європейський Союз теж роздумує над створенням колективної оборони в рамках свого економічного й монетарного блоку.

Російські хакери вкрали в агентства Рейтерс 3 млн. доларів

Правоохоронці Росії «накрили» комп'ютерну фірму, яка незаконно надавала доступ до даних агентства Рейтерс. За повідомленням ІТАР-ТАКС, рік тому фірма «Кентавр» уклала угоду з економічним відділом інформаційного агентства Рейтерс, отримавши від нього комп'ютери і паролі для доступу до мережі агентства. Однак через деякий час фірма «прихватизувала» всю комп'ютерну техніку і, припинивши платити за інформацію, зникла. Через певний час працівники «Кентавра» зламали комп'ютерний захист агентства й отримали незаконний доступ до біржових повідомлень і програм електронних торгів агентства Рейтерс. Комп'ютерні шахраї орендували поверх у середній школі і, вступивши у змову з адміністрацією школи, купили 40 комп'ютерів за гроші, що призначалися для купівлі комп'ютерної техніки учням. Потім хакери розмістили в мас-медіа рекламу, пропонуючи дешевший доступ до мережі агентства Рейтерс. Саме агентство оцінює збитки від незаконної діяльності «Кентавра» в суму, що перевищує 3 млн. доларів. Для Росії ця кримінальна справа є одною із найбільших від часу заснування відділу по боротьбі зі злочинами у сфері інтелектуальної власності в березні цього року.

Кінця світу не буде, а от релігійний екстремізм...

ФБР, схоже, не на жарт занепокоєне приходом нового тисячоліття. Цими днями бюро поширило серед начальників поліцейських дільниць звіт на тридцяти двох сторінках, де за пунктами інструктувалися представники правоохоронних органів щодо проявів релігійного екстремізму. ФБР, як повідомив представник цієї служби Ніл Галлагер, не сіє паніки серед населення, але застерегти воно просто зобов'язане. Існує велика ймовірність повальної хвилі насильства фанатиків, схиблених на релігійних догматах, мовиться в заяві ФБР. Страх перед так званим Армагедоном, або кінцем світу, лише сприятиме поширенню релігійного екстремізму, повідомляє АП. Скорочена версія проекту Мегідо, в якому викладено зміст заяви-попередження, позавчора було розміщено в комп'ютерній мережі на веб-сайті ФБР. Цікаво, що Федеральне бюро, котре намагається «просвітити» американців у питаннях релігійного екстремізму, саме підпало під вплив біблійних віянь. Інакше як пояснити символічну назву проекту — Мегідо — древнього ізраїльського міста тисячолітньої битви добра і зла.

За матеріалами агентства АП

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати