Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / ПЛАНЕТА

12 червня, 00:00

Примаков повертається?

Колишній російський прем'єр-міністр Євген Примаков підкреслив, що не виключає для себе можливої участі в парламентських та президентських виборах. Примаков зробив цю заяву, відповідаючи на запитання журналістів у швейцарському місті Інтерлакен — тут відставний політик бере участь у міжнародній конференції, присвяченій російським проблемам. Примаков виїхав на лікування до Швейцарії майже відразу після того, як Борис Єльцин відправив у відставку його уряд. Тепер Примаков говорить, що задоволений зростанням свого рейтингу після відставки й називає це феноменальним, повідомляє кореспондент «Дня» Віталій ПОРТНИКОВ із Москви.

Бін Ладен оголошує «газават» Америці

Колишній саудівський бізнесмен Осама бін Ладен, один із найбільш розшукуваних Сполученими Штатами людей, за голову якого Вашингтон дає $5 млн., виступив у четвер перед багатомільйонною арабською аудиторією. У півторагодинній програмі, організованій катарським супутниковим каналом «Аль-Язіра», бін Ладен оголосив кожного представника сильної статі США — мішенню і заявив, що мусульмани мають виконати релігійний обов'язок і звільнити свої землі від американської окупації. Він заперечив свою причетність до вибухів у американських посольствах у Кенії та Танзанії минулого року, під час яких загинуло понад 200 осіб і сотні було поранено. Разом із тим бін Ладен висловив захоплення тими, хто організував ці вибухи, як і попередні теракти проти американських баз у Саудівській Аравії 1995 і 1996 років.

Протекціонізм Вашингтона як загроза США

Міністр фінансів США Роберт Рубін в одному із своїх останніх виступів висловив стурбованість щодо намагання конгресменів зводити торговельні бар'єри і обмежити подальшу інтеграцію американської економіки у світову. За його словами, такий ізоляціонізм є згубним для економіки США. Приводом до такого висновку міністра фінансів США стала нещодавно ухвалена американським Конгресом квота на імпорт сталі. Рубін уважає, що цей крок спричиниться до ланцюгової реакції торговельного протекціонізму по всій країні. Цей закон порушує правила, встановлені Всесвітньою торговельною організацією. Отже, на думку Рубіна, він може спровокувати відповідні протекціоністські заходи з боку інших країн проти американських експортерів. За матеріалами агентства АП

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати