Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Про нас

22 вересня, 00:00

...Радники Ющенка відкрито звинувачують владний апарат на чолі з президентом Леонідом Кучмою у спробі отруєння. За даними лікарів із віденської клініки Рудольфінерхаус, таке могло мати місце, але не доведене... Ющенко звинувачує Кучму в тому, що той панує над країною, вдаючись до «кланової моделі» і за допомогою «кримінального уряду». При цьому він умовчує, що і сам був членом цієї системи... Тим часом ходить багато чуток щодо подальших планів Кучми. У те, що він піде тихо, навряд чи хтось вірить... Вирішальним для результату виборів буде голосування у східній частині України, де проживає більшість населення. На західну частину країни, яка традиційно орієнтується на Захід, припадає лише одинадцять із 48 мільйонів жителів. Водночас на Сході переважають культурні й економічні зв’язки з Росією.

Der Standard, Австрія, 21 вересня 2004

...На відміну від безбарвних «виборів», що відбулися нещодавно в Росії та Казахстані, пожвавлена виборча кампанія в Україні нагадала про те, що повсюдно люди цінують виборчі права... Захід не може дозволити собі невпевнену позицію. Як і в 1990-х, ця стратегічно розташована країна сьогодні знову є, цитуючи експерта з України Шермана Гарнетта, «наріжним каменем в арці» будь-якої західної стратегії, спрямованої на стабілізацію регіону. У Білорусі... Олександр Лукашенко фактично оголосить себе довічним президентом, Путін також на місці в цьому ретро-радянському натовпі. Економічна та військова потужність надає США певні важелі впливу на ситуацію в Україні, тоді як ЄС може запропонувати торгові зв’язки і, можливо, навіть членство в майбутньому... Чесні вибори, помножені на нещодавнє економічне зростання, зроблять Україну зрілішою політично. Така Україна зможе послугувати прикладом своїм побратимам по СНД, принести всім різні вигоди... і довгоочікувані хороші новини з цієї частини світу цього року.

The Wall Street Journal, 21 вересня 2004

В оточенні обох головних кандидатів у президенти України стверджують, що російський чинник не є визначальним на українських виборах. Проте битву за Москву ведуть обидва претенденти. Нещодавно в Росії з’явився офіційний представник Віктора Ющенка — ним став його друг підприємець Михайло Спектор. Крім того, як стало відомо, штаб лідера української опозиції готує його приїзд до Москви... Віктор Янукович почав боротися за симпатії Москви взагалі з перших днів свого перебування у кріслі прем’єра. Наприкінці 2002 року, практично одразу після призначення на посаду голови уряду, він разом із президентом Кучмою прибув до Росії. Ніхто не приховував, що це були оглядини. Москві Віктор Янукович, схоже, одразу припав до душі. Принаймні, розв’язка торішньої російсько-української кризи навколо коси Тузла, яка мало не призвела до конфлікту між двома країнами, окреслилася саме під час чергового візиту пана Януковича до Росії. Це було дуже схоже на прагнення Москви допомогти українському прем’єру заробити політичні очки у себе на батьківщині...

«КоммерсантЪ», 21 вересня 2004

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати