Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Саддам Хуссейн купається в розкошах, а його країна голодує

15 вересня, 00:00

Зокрема, світова громадськість тепер може переконатися в тому, як Хуссейн нещодавно зрівняв із землею села, де тривали антиурядові протести. Жителі цих населених пунктів скаржилися на те, що власті перекривали шляхи надходження до них продовольства та медикаментів. Спираючись на ці та інші свідчення, Держдепартамент США звинувачує лідера Іраку, що той спеціально забирає запаси продуктів і ліків, аби страждання простих іракців стали важливим аргументом його кампанії за скасування санкцій ООН.

Однак разом із тим фотознімки зафіксували побудований під Багдадом розкішний курорт для високопоставлених іракців, який обладнано спеціальними клініками, стадіонами й парком атракціонів.

Речник Держдепартаменту США Джеймс Рубін заявив із цього приводу: «Попри твердження, що народ Іраку помирає від голоду через брак продуктів харчування й ліків, Хуссейн не вагаючись виклав сотні мільйонів доларів на розваги вищих партійців». Тож, на думку Рубіна, це свідчить про те, що Багдад має доступ до міжнародних ринків і гроші, щоб купити продовольство, але Саддам цього не хоче робити.

Відтак Рубін вважає, що є передчасним скасовувати санкції ООН проти Іраку, запроваджені 1990 року після вторгнення іракських військ на територію Кувейту. «Бо якщо Хуссейн отримає більше грошей, все одно він їх не витратить для народу», — упевнений він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати