Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ВОНИ ПРО НАС

25 травня, 00:00

* "З парламентськими виборами Україна зробить ще один крок у своєму повільному та хворобливому перетворенні з комуністичної країни на демократію ринкового типу. Втім, чим ближче вибори 29 березня, тим більше розділяються думки: дехто вважає, що вибори стануть справді важливою подією, інші прогнозують, що вони просто дадуть моментальний знімок настроїв, що пануватимуть у суспільстві саме в цей день. Член німецького парламенту назвав вибори "вирішальними" й "найважливішими". Проте американський аналітик визначив їх лише як "опитування громадської думки".

Коли Україна стала 1991 року незалежною, були великі сподівання, що вона швидко залишить комунізм у минулому й перетвориться на демократію, яка за своєю політичною та економічною моделлю більше нагадуватиме Західну Європу, аніж Росію. Але з приходом 1998 року західні політики й аналітики були вимушені визнати, що реформи не просуваються вперед так, як це очікувалося. Розлад, при якому фактично немає економічного зростання, може означати, що партії, опозиційні до ринкових реформ, зберуть багатий врожай голосів. Але Пол Гобл, експерт стосовно колишнього СРСР, сумнівається, що виборці масово підтримають комуністичну й соціалістичну партії. "Українці можуть бути не в захваті від держави, в якій живуть, але коли люди підходять до виборчих урн, вони не голосують за крайнощі", - сказав він".

"Вашингтон Таймс"

* "Україна нині стала другим за величиною у Східній Європі ринком збуту фармацевтичної продукції "Гедеон Ріхтер РТ" - обсяг продажу зріс із $4 млн. до $12,9 млн. Генеральний директор Ерік Богш сказав, що останні закупки продукції Україною сприятимуть встановленню стратегічного партнерства компанії з цією державою".

"Хангеріен Ньюс Едженсі"

* "Утративши контроль над Україною, Росія буде не в змозі реалізувати дві свої вкрай антизахідні амбіції: не зможе ні знову стати євроазійською імперією, ні закласти основи справжнього Слов'янського Союзу. Залежно від вибору, який вона колись повинна буде зробити - добиватися чи ні місця в Європейському Союзі та в НАТО, - Україна визначить майбутнє обличчя Центральної Європи й нову європейську архітектуру. Країна також відіграє роль "геополітичної осі", яку Захід і насамперед США повинні підтримувати, щоб стати на перепоні російському реваншу в регіоні", - вважає Збігнев Бжезинський, колишній дипломатичний радник Джиммі Картера. У Росії українська емансипація навіть "демократами" часто сприймається як тимчасове непорозуміння. Багато росіян переконані, що українці самі повернуться в російське лоно, коли їм набридне, бідувати. Дует Київ - Москва й нормалізація між такими різними республіками-"сестрами" заслуговує на поглиблену увагу європейців.

"Ле Монд"

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати