Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ВОНИ ПРО НАС

11 липня, 00:00
«У вихідні, коли багато мешканців Х’юстона святкували День незалежності США, українські моряки «відзначили» третій місяць свого перебування тут — без копійки в кишені, позбавлені можливості допомогти своїм далеким родинам.
На борту «Епти» — вантажного корабля, довжиною майже 650 футів, який стоїть у порту Х’юстона, члени екіпажу застрягли в квітні, коли розпочався дев’ятимісячний контракт із ремонту й подальшого продажу старезного корабля. «В Україні ми чули про те, що корабель майже готовий для виходу в море, — каже Олексій Любич, головний механік екіпажу. — Коли ж ми розпочали ремонт, то виявилося, що справи були куди гірші»... «Їхні умови проживання були досить поганими, — сказав Преподобний Майкл Мак-Гро, капелан у Міжнародному центрі мореплавців... — Моряки скаржаться, що з часу їхнього прибуття їм заплатили лиш по $100 кожному... Любич, морський вовк із 24-річним стажем, мав отримувати $3400 щомісяця, інші моряки — по $1200...»
«Х’юстон Кронікл», 6 липня

«Нацистські вояки вистрелили в 12-річного Петра Полісара й поховали його живцем. Важко поранений, він чотири дні пролежав непритомним, доки голодний собака не почув запах людського м’яса й не вирив його з неглибокої могили. Дитина пережила масову страту 400 євреїв в українському гетто 50 років тому. Однак її порятунок від могили був тільки початком героїчного й часто жахливого шляху від нацизму до свободи в Америці. Сьогодні 66-річний Петро живе в Скоттсдейлі, час від часу ловить рибу в міському парку й бореться з англійською мовою... Він разом із дружиною залишив Україну дев’ять років тому й спочатку приїхав до Нью-Йорка. Вони скучають за своєю країною, мовою та друзями. «Ми залишили свою батьківщину, оскільки хочемо дати нашому єдиному сину краще майбутнє», — каже Петро».
«Ерізоуне Ріпаблік», 4 липня

«Єльцин на виставки не ходок. Та й мистецтв не оборонець. Кучма — інша справа. Він надіслав своє привітання читачам каталогу «Мистецтво України в ХХ столітті». 12 виставок із 1998 до 2000 року — програма, яка повинна підсумувати століття, що добігає свого кінця: у ній і «Тоталітарне мистецтво», і «Нова фігуративність», і «Графіка ХХ століття».
«Независимая газета», 8 липня

Переклад Наталі ВІКУЛІНОЇ, «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати