Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Анкара – Київ: продовження діалогу

Експерт: прем’єр-міністр Йилдирим підтвердив підтримку Туреччиною суверенітету, територіальної цілісності і політичної єдності України
16 березня, 12:02
ФОТО З САЙТА KMU.GOV.UA

Учора прем’єр-міністр України Володимир Гройсман завершив дводенний офіційний візит до Туречини, який став продовженням регулярного діалогу між високопосадовцями обох країн. Нагадаємо, у лютому минулого року візит до Києва здійснив тодішній глава турецького уряду Давутоглу. «День» написав у матеріалі під назвою «Київ — Анкара: амбітний порядок денний? Експерт: турецький вектор нашої зовнішньої політики є найбільш успішним в останні часи» у номері за 15 березня про очікування української сторони від цього візиту. Ми також попросили прокоментувати значення цього візиту з точки зору Анкари у радника-заступника посла Туреччини в Україні Озгюна ТАЛУ.

За його словами, під час зустрічі прем’єр-міністра Гройсмана з турецьким колегою Біналі Йилдиримом обидва лідери знайшли можливість розглянути всі аспекти двосторонніх відносин між Туреччиною і Україною, починаючи зі співробітництва в галузі економіки і торгівлі. «Вони погодилися з тим, щоб якнайскоріше укласти угоду про вільну торгівлю і відновити угоду по заохоченню і захисту взаємних інвестицій і про уникнення подвійного оподаткування в цій галузі. Наш прем’єр-міністр висловив подяку за зусилля прем’єр-міністра Гройсмана вирішити як проблеми турецьких інвесторів в Україні, так і для залучення подальших іноземних інвестицій. Прем’єр-міністри також обмінялися думками про ситуацію в Криму і на сході України. Під час переговорів прем’єр-міністр Йилдирим підтвердив підтримку Туреччиною суверенітету, територіальної цілісності і політичної єдності України, а також програми реформ, що реалізується урядом України», — сказав пан Талу. За його словами, підписані під час візиту угоди про взаємні поїздки з використанням посвідчень особи і про співпрацю в галузі вищої освіти будуть зміцнювати існуючі добрі відносини і контакти між турецьким та українським народом і поглиблюватимуть наукове співробітництво.

Пан Талу також розповів, що у середу у програмі Гройсмана заплановані відвідини «SAHA Стамбул» (спеціальної зони для оборонної й аерокосмічної промисловості в Технопарку Стамбула), зустрічі з турецькими бізнесменами і участь у турецько-українському бізнес-форумі разом із заступником прем’єр-міністра Туреччини Мехметом Шимшеком. «Бізнес-форумі також повинен стати корисною платформою для встановлення ділових контактів для бізнесу. Ми сподіваємося, що візит прем’єр-міністра Гройсмана сприятиме подальшому поліпшенню двосторонніх відносин, особливо в галузі економіки, торгівлі, взаємних інвестицій і оборонної промисловості», — наголосив турецький дипломат.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати