Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Борису Джонсону стало гірше...

Тим часом Даунінг Стріт відбиває атаку російських фальшивих новин
07 квітня, 19:09
ФОТО REUTERS

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон був переведений у відділення інтенсивної терапії в лікарні після того, як його симптоми коронавірусу «погіршилися», заявили на Даунінг Стріт.

Прес-секретар прем’єра сказав, що його було переведено за порадою своєї медичної команди і він отримує «чудову допомогу». За проханнями Джонсона виконувати обов’язки прем’єр-міністра буде Міністр іноземних справ Великої Британії, Домінік Рааб, додав прес-секретар.

Нагадаємо, у неділю вечері 55-річний прем’єр-міністр був госпіталізований у Лондоні з «постійними симптомами». Королева Єлизавета ІІ  мала бути проінформована про стан здоров’я містера Джонсона до 10 числа, за даними Букінгемського палацу.

Політичний кореспондент британської служби BBC Кріс Мейсон повідомив, що прем’єр-міністру дали кисень пізно ввечері в понеділок, після чого його відвезли в інтенсивну терапію. Однак його не поставили на апарат штучної вентиляції легенів.

Попередниця містера Джонсона, Тереза Мей, і колишній лідер лейбористів Джеремі Корбін сказали, що їх думки були з ним. Місіс Мей зазначила, що «жахливий вірус не дискримінує».

Під час щоденного брифінгу уряду з питань коронавірусу, що відбувся раніше в понеділок, пан Рааб підкреслив, що прем’єр-міністр продовжує керувати урядом з лікарні. Відповідаючи на питання, чи доречно це, Домінік Рааб сказав, що Джонсон «скористається медичними порадами свого лікаря».

«У нас є команда ... яка працює на повну потужність, стежачи за тим, щоб його вказівки і інструкції виконувалися», — додав він. Міністр закордонних справ Британії однак зазначив, що з суботи не розмовляв з прем’єр-міністром.

Для Великобританії, яка так недавно вийшла з трьох з половиною років паралічу і поляризації щодо Брексіту, хвороба Джонсона — занурення країни назад у невизначеність, яку, як вважали британці, вони залишили позаду. Такої думки дотримується редакція The New-York Times.

У той самий час на Даунінг Стріт почали відбивати атаку російських фальшивих новин, після того, як державні ЗМІ країни заявили, що Борис Джонсон на апараті штучного дихання, що не відповідає дійсності.

У повідомленні РІА Новини, Газета.ру та численних інформаційних агенціях і новинних ресурсах тоді стверджувалося, що прем’єр знаходився на «штучній вентиляції легенів» і був терміново доставлений в лікарню.

Реакція прес-секретаря Джонсона була швидкою: «Це дезінформація.» — заявив він. «З початку коронавирусной пандемії в наших спецпідрозділах спостерігається зростання помилкових та оманливих наративів. Важливо, щоб вони були швидко «збиті з ніг». «Ми тісно співпрацюємо з соціальними медіа-компаніями, щоб зупинити поширення неправдивої інформації та чуток». — додав прес-секретар, такою є позиція прес-служби та команди уряду.

Російське інформаційне агентство, що розповсюджувало фейки стверджувало, що його джерело було «близьким до вершини національної системи охорони здоров’я Англії», але названо не було.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати