Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Бал у стилі українського бароко

16 лютого в Музеї книги та друкарства відбудуться «Київські гуляння в кам’яниці барона Таверньє»
14 лютого, 14:04
ГОСТІ БАЛУ ПОЧУЮТЬ «ЖИВУ» МУЗИКУ ВІД ТАРАСА КОМПАНІЧЕНКА ТА АНСАМБЛЮ СТАРОВИННОЇ МУЗИКИ «ХОРЕЯ КОЗАЦЬКА» / ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Цей захід має на меті відтворити міщанський бал часів українського бароко. В основу сюжету покладені частково реальні, частково вигадані події 1645 року, коли  французький купець Жан-Батист Таверньє влаштовує гуляння в своєму київському домі. Тоді серед запрошених гостей було міське вельможне панство, посли, купці, ремісники, військові, зокрема й військовий писар Богдан Хмельницький з родиною, київський воєвода Януш Тишкевич, міський війт Андрій Ходика-Кобизеєвич, козацький ватажок Іван Богун, французький письменний Жак Аміо з дітьми та інші.

Як розказала «Дню» спеціаліст зі зв’язків з громадськістю Театру історичного танцю «Al’entrada» Наталія ДОВГОПОЛ: «Київські гуляння» орієнтовані на підготовану аудиторію. Чимало хлопців і дівчат упродовж кількох місяців відвідували майстер-класи з історії костюму та навчалися  старовинного танцю, відвідання яких є однією з основних умов балу. Іншою важливою умовою є відповідний історичному періоду й обраному персонажу костюм.

У програмі балу соціальні та сценічні танці Європи й України, що побутували або могли побутувати на даній території в середині XVII ст. (зокрема й власні реконструкції), буде «жива» музика від Тараса Компаніченка та ансамблю старовинної музики «Хорея Козацька». Гості побачать  танцювальну виставу від студії при Театрі історичного танцю «Алентрада», а також зможуть взяти участь у різноманітних іграх та знятися на пам’ять про бал в історичному вбранні від Галини Астер.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати