Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Блага вiсть

У Сумах — виставка світлин із майбутніми мамами
10 квітня, 11:15
РОБОТА УЧАСНИЦІ ВИСТАВКИ — СУМЧАНКИ ГАЛИНИ ЖЕРДЕЦЬКОЇ / ФОТО НАДАНО АВТОРОМ

8 квітня, коли римо-католики усього світу, вслід за православними, святкували Благовіщення, у Сумській римо-католицькій парафії Благовіщення Пресвятої Діви Марії відкрилася особлива фотовиставка. Її приурочили до храмового свята.

На світлинах, яких близько 70, — жінки у благодатному стані очікування на диво народження дитини. Тут репродукції картин відомих художників сусідять із роботами сучасних фотомайстрів і просто аматорів, бо ж до участі запрошувалися всі охочі.

Як пояснив настоятель парафії о. Войцех Стасевич, головна мета виставки, що проходить за підтримки Міжнародного фонду Caritas-Spes, Люблінського університету Марії Склодовської-Кюрі та інших спонсорів, — привернути увагу до проблем материнства, показати важливість дарувати нове життя та радість його очікування. А також — залучити кошти для майбутніх матерів, які перебувають у скруті, потребують матеріальної допомоги, духовно та психологічно підтримати тих, хто, можливо, готовий наважитися на переривання вагітності.

Багато хто з парафіян долучилися до шляхетної справи збереження життя в особливий спосіб: у традиції римо-католицької церкви існує звичай на Благовіщення «духовно усиновлювати» ненароджених дітей, яким загрожує небезпека аборту. Духовне усиновлення зачатої дитини полягає в добровільно взятому на себе зобов’язанні протягом дев’яти місяців молитися за те, щоб вона з’явилася на світ. За кого саме молитва — знає лише Бог.

Виставка триватиме до 21 квітня у відреставрованому віруючими підвальному приміщенні під католицьким храмом, що відтепер слугуватиме для сумчан ще однією художньої галереєю. У перспективі тут планується проводити різноманітні мистецькі заходи..

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати