Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Човники» йдуть на дно

09 липня, 00:00
Громадяни «човники», про вас і ваші грошенята ніколи не стомиться піклуватися уряд. Позавчора, наприклад, він вирішив, що імпортні товари, які ви ввозите в Україну будуть оподатковуватися по повній програмі.

А ви, напевне вже подумали, що після помпезної обіцянки єдиного податку Кабмін переведе вас із розряду «дійних корів» для бюджету у розряд почесних легальних платників податків. Не вийде. До кінця серпня наберуть чинності норми, згідно з якими оподатковуватимуться товари, що ввозяться, вартістю до 200 екю. Звісно, є винятки: для тих, хто перетинає кордон нашої батьківщини на залізничному і авіатранспорті колишню пільгу збережено. Це й зрозуміло. Досі не помічали урядові виїзди за кордон на львівських автобусах.

Але найцікавіше в цьому навіть не старий сценарій чиновницьких дій, коли з одного боку попустили, а з іншого — прикрутили. Цікаво, що за перші три місяці дії нових норм уряд звітуватиме в середині грудня — якраз до Юрія...

А до початку введення норм можна поспівчувати митникам — «човники» рвонуть за товаром у величезній кількості. Багато з них, можливо, востаннє... А решта громадян може сказати: прощавайте, дешеві речі та продукти.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати