Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Де місце Шевченку?

У Красноармійську вже сім років не можуть знайти місця для пам’ятника поетові
26 вересня, 12:21

Красноармійська влада не заперечує факту, що в місті (Донецька область) буде встановлено монумент Тарасові Шевченку. Проте з 2006 року вона досі не визначилася, де саме. Громада упевнена: пам’ятник Кобзареві має стояти на центральній площі Шибанковій, а от у влади інше бачення — після прийняття проекту колишнім мером (від 22.02.2006) відбулися зміни, і географічну точку пам’ятника відсунули на край міста, у сквер по вулиці Горького. Громадськість таке рішення не задовольняє. Активісти не вважають нове місце доцільним для встановлення пам’ятника, бо воно не є культурним центром міста.

В одному зі своїх звернень активістка Ольга КВІТКА наголошує: «Це питання не особистого, а державного характеру. Ми, мешканці Красноармійська, з першого дня незалежності мріяли мати пам’ятник Шевченку у рідному місті. У грудні 2005 року ми звернулися до тодішнього мера міста з ініціативою спорудження монумента. Кожен свідомий громадянин має бачити і пишатися своїми героями. Створювати парк і ставити монумент не у прогулянковій зоні міста ми вважаємо недоцільним».

Пам’ятник мали відкрити до ювілею поета, тобто вже на початку 2014 року. Проте справа з місцем для монумента й досі перебуває у підвішеному стані.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати