Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Дніпропетровські «безпілотники» успішно воюють у зоні АТО

Днями військові знищили позиції терористів, виявлені за допомогою таких літальних апаратів. Найближчим часом планується передача бійцям ще 10 БПЛА
27 серпня, 11:33
ФОТО FACEBOOK.COM / PAVLO.KHAZAN

На Дніпропетровщині, відомій своєю аерокосмічною продукцією, почали випускати вітчизняні «безпілотники» для армії. Зараз українські військові вже отримали й випробовують на ділі чотири роботизовані безпілотні літальні апарати. Щомісяця дніпропетровці можуть збирати близько 30—40 таких «безпілотників». Найближчим часом планується передача військовим ще 10 літаків.

За словами радника глави Дніпропетровської облдержадміністрації Павла Хазана, таке стало можливим завдяки спільному проекту підприємства-виробника та Фонду оборони країни. «Розробка українська, а виробництво дніпропетровське», — зауважив він у бесіді з кореспондентом «Дня». За його словами, на разі всі дані щодо безпілотника тримаються в таємниці, оскільки йде війна. Однак заступник голови Дніпропетровської ОДА Геннадій Корбан відзначає, що проект спрямовано на потреби оборони й про отримання прибутку не йдеться. «Ніхто не ставить собі за мету отримання прибутку. Все для потреб оборони. Тепер ми зможемо забезпечувати «безпілотниками» українську армію на постійній основі, щоб зберегти життя людям, які йдуть у бій», Ё— сказав заступник губернатора.

Випуск БПЛА, які використовуються військовими як літаки-розвідники, став можливим завдяки співпраці з дніпропетровськими підприємцями. Фонд оборони передаватиме новітнє озброєння військовим. Це дозволить українській армії не лише розширити методи ведення бою, але й значно убезпечити військових від несподіваних атак противника. Адже інформація з безпілотників відразу ж передаватиметься до штабу АТО.

Тим часом, 22 серпня, силовики вже знищили позиції терористів, виявлені за допомогою розвідувального безпілотника. Про це повідомляє прес-центр АТО. Згідно з оприлюдненими даними, цей БПЛА було виготовлено саме в Дніпропетровську. На ньому встановлено потужну оптичну систему, яка дозволяє виявляти замасковані позиції та вогневі точки терористів. Необхідність застосування розвідувальних безпілотників у прес-центрі пов’язують із ситуацією в зоні проведення антитерористичної операції, яка швидко змінюється. «Часто буває так, що звичайні підрозділи розвідки просто не можуть з об’єктивних причин отримати потрібну інформацію. Тоді на допомогу Збройним силам України приходять безпілотні літальні апарати», йдеться у повідомленні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати