Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Екс-мер Полтави підтримав колишнього суперника

07 листопада, 00:00

Під час зустрічі з виборцями Ленінського району міста колишній одіозний мер Полтави Анатолій Кукоба підтримав нинішнього кандидата на посаду міського голови, свого колишнього опонента Віктора Животенка.

Анатолій Кукоба керував містом понад 15 років, а протягом останніх трьох до чергових виборів поєднував фактичне керування містом із роботою у Верховній Раді. У березневих виборах він вкотре здобув перемогу, але одночасно пройшов до парламенту за списками Партії регіонів. Через наполягання «помаранчевої» коаліції, яка існувала в міськраді на той момент, Кукоба обрав портфель народного депутата, а міськрада призначила виконуючим обов’язки мера бютівця Андрія Матковського.

Животенко в тих виборах був другим за Кукобою і програв йому лише кілька тисяч голосів. На той момент Віктора Животенка підтримали всі демократичні сили, які протестували проти монополізації влади Кукобою: «Наша Україна», БЮТ, соціалісти і навіть комуністи.

Після того «помаранчева» коаліція в міськраді встигла розвалитися і зараз, за півмісяця до виборів, креатурою БЮТ та Компартії став нинішній секретар міськради, в. о. мера Андрій Матковський, а представником «Нашої України» та Партії регіонів — Віктор Животенко.

Попри те що Животенко і Кукоба раніше були головними суперниками, останній повідомив, що він — вище особистих амбіцій і вважає Животенка досвідченим господарником, що візьме достойну естафету задля вирішення проблем міста. У разі обрання Животенка, нардеп-регіонал Кукоба пообіцяв йому всіляку підтримку. Також екс-мер розкритикував дії нинішньої міської влади, яка, на його думку, займається самовихвалянням і виявляє свою безгосподарність, пославшись на численні скарги полтавців.

Раніше на підтримку Животенка вже висловилися обласна і міська організації «Нашої України», Народного Руху та Партії регіонів. Цікаво, що Віктор Животенко — керівник Київського району в місті — пройшов до райради за списком Компартії, а нещодавно КПУ заявила, що підтримуватиме його суперника — Матковського.

Вибори мера у Полтаві відбудуться 26 листопада, участь у них візьмуть 238 тисяч виборців (населення міста — 318 тисяч), а голосуватимуть вони на 134 виборчих дільницях. Тервиборчком зареєстрував 12 кандидатів, усі — самовисуванці і чоловіки. Фаворитів двоє — Животенко та Матковський. Втрутитися в їхні змагання може бізнесмен Андрій Баранов, якого днями підтримала Українська народна партія. Завадити проведенню виборів можуть фінансові проблеми ТВК, негаразди з формуванням дільничних комісій, а також неточності у списках виборців, адже зміни до них із часу попередніх виборів майже не вносилися.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати