Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Горлівка може стати другим Слов’янськом

Горлівка. Ранній ранок 30 квітня приніс холодний вітер, дощ і «зелених чоловічків»
30 квітня, 14:01
ФОТО РЕЙТЕР

Горлівка. Ранній ранок 30 квітня приніс холодний вітер, дощ і «зелених чоловічків».

Близько 2.00 «чоловічки» – майже три десятки, в камуфляжі та масках – захопили Центрально-міський райвідділ. Там чергувало семеро осіб. Чергового спочатку прикували наручниками, решту вивели, а потім відпустили і прикованого. Що відбувається зараз у райвідділі – ніхто не знає.

Близько 5.00 загарбники з’явилися у міськвиконкомі. Всі виходи – забарикадовані. Біля чорного входу – транспортер  марки «Фольксваген», схожий на інкасаторський автомобіль, за два дні до цього захоплений у «Приватбанку». Потім приїхали три міліційні машини.

О 7.30 роботу починають співробітники виконкому та міськради. Але на цей раз, перш ніж потрапити на робочі місця, довелося вести із загарбниками перемови. Провів їх міський голова Євген Клеп.

Після 9.00 вдалося увійти до будівлі. На даний момент міськрада працює у штатному режимі, озброєні люди – у вестибюлі та на вулиці довкола будівлі.

«Ми працюємо, а ці «зелені чоловічки» просто ходять довкола із зброєю. Поки жодних конфліктів не було», – повідомляють службовці мерії. Працівники виконкому повідомляють, що загальне число загарбників – близько 20 осіб у камуфляжі та зі зброєю. Прес-служба міської ради підтверджує, що зараз у будівлі справді перебувають озброєні люди – на вході та на стоянці, хто це – невідомо. Ймовірно – представники так званого народного ополчення Донбасу. На стоянці біля міськвиконкому стоїть міліційна машина. Міський голова проводить планові наради та зустрічі, зокрема з підготовки до святкування Дня Перемоги.

Школи та лікарні працюють, але тиха паніка серед населення зростає. Багато шкіл на свій страх і ризик замикають входи і посилюють охорону, скорочують заняття і просять батьків особисто забирати дітей. Особливо напружена обстановка у школі №1, яка розташована поряд із захопленим райвідділом. Біля ощадкас та банкоматів – великі черги: бюджетники та пенсіонери хочуть скоріше, до свят, отримати свої гроші.

Одна з головних магістралей Горлівки, якою рухається основний потік пасажирського транспорту, проходить біля захопленого приміщення УВС. Друга магістраль – біля міськради. Люди з вікон автобусів, тролейбусів і трамваїв похмуро споглядають барикади з шин і перемовляються, що якщо перекрити проспект Леніна та проспект Перемоги – нормальне життя в місті буде неможливим.

Тривога і чекання біди витають у повітрі. В автобусах і на базарах розмови-обговорення майже припинилися. Люди вважають за краще мовчати і вдавати, що нічого не відбувається.  Радості внаслідок уранішніх подій у людей немає. Поки немає і мітингів на підтримку цих подій. А патріотичних мітингів у Горлівці якось і не планувалося. Особливо – після похоронів Володимира Рибака.

Ніхто не хоче опинитися в Донці...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати