Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Хабарництво очима дітей

У Києві представили результати соціологічного дослідження малюнків школярів на антикорупційну тему
25 червня, 16:38

У Всеукраїнському конкурсі малюнка «Дитинство - територія безпеки», який проходив з 15 травня по 20 червня, взяли участь понад півтисячі дітей з 10 до 16 років з 20 областей України. У середу було представлено результати соціологічного дослідження та психологічного аналізу щодо ставлення дітей до корупції та можливості її подолання в Україні, яке провели на основі матеріалу ознайомлення експертів із дитячими малюнками.

Як розповіли організатори конкурсу, результати аналізу дитячих робіт засвідчують, що 48% малюнків присвячено корупції на рівні країни, зокрема, діти зображували корупцію в таких галузях, як освіта, ДАІ, правосуддя, медицина, армія тощо; в 40% робіт діти пов’язують поняття «безпеки» з символами, які символізують єдину Україну.

«Розпочинаючи проект ми навіть не сподівались отримати такі результати. Вразила активність учасників та їх потреба у підвищенні обізнаності щодо шляхів спротиву корупції. Вразила свідомість дітей: їх нетерпимість до корупційних дій та не бажання миритися з «цінностями», які наразі панують у світі дорослих: жадібність, непрофесіоналізм, безкультур'я, —  зауважила у коментарі «Дню» організатора конкурсу, голова ГО «Центр соціального лідерства» Октябрина ЛІСОВСЬКА. — Дуже приємно, що роботи надходили від дітей з різних областей України, зокрема на диво активними були діти зі східних регіонів. Емоції, які виражені в малюнках, говорить про дуже високий стресовий вплив явища корупції на психіку дитини – такий наш висновок підтвердила і психологи. Тому ми зараз повинні об’єднати зусилля державних органів та громадськості для боротьби з даним явищем. Так, зокрема, наша ГО буде працювати над розробкою та впровадження антикорупційної освіти».

На основі дитячих малюнків та закликів дітей організатори конкурсу планують невдовзі створити календар на 2015 рік та поширити його серед чиновників усіх рівнів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати