Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Коричневих» агресорів розбито

16 вересня, 00:00

Тактичні навчання 28-ї окремої механізованої бригади Південного оперативного командування пройшли на полігоні Широкий Лан під Миколаєвом. У ході маневрів відпрацьовувалися навики з ведення бою за плацдарм, відбивання контрударів противника, подолання водних перешкод та виконання інших бойових завдань.

За сценарієм навчань «калинові», роль яких виконувала 28-ма окрема механізована бригада 28 їмеханізованої дивізії Південного оперативного командування, билися з «коричневими» — умовним противником, який напав на українську територію. При цьому відпрацьовувалися взаємодії різних родів військ — мотострілкових, інженерних, аеромобільних, армійської авіації, ствольної та ракетної артилерії. У навчаннях брали участь військові підрозділи Південного та Західного оперативних командувань загальною чисельністю 8107 осіб, а також 62 танки, 63 БМП, 18 вертольотів, різні види іншої техніки.

Коментуючи хід навчань, перший заступник міністра оборони України, командувач сухопутними військами генерал-полковник Петро Шуляк відзначив готовність учасників маневрів до виконання бойових завдань, підкресливши, що через недостатнє фінансування багато підрозділів українських Збройних сил не мають можливості провести навчання з бойовими стрільбами. Як заявив командувач військами Південного оперативного командування генерал-полковник Олександр Затинайко, навчання, які пройшли на Широкому Лані, є єдиними цього року маневрами такого масштабу в українських ЗС. Крім керівників Міністерства оборони України за їхнім проведенням спостерігали військові аташе Франції, Греції та Італії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати