Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / УКРАЇНА

16 березня, 00:00

Катерина Ющенко відкрила для маленьких закарпатців «Дивосвіт»

Так називається будинок-інтернат, відкритий 14 березня в Мукачевому. Відтепер там житимуть 50 дітей віком від трьох до шести років, які є сиротами або батьки яких, з тієї чи іншої причини, позбавлені батьківських прав. Колись у цій будівлі був дитячий садок, який упродовж кількох останніх років пустував. Один мільйон гривень на ремонт закладу виділили місцеві спонсори. Відкривати «Дивосвіт» приїхала Катерина Ющенко. Вона зазначила, що мріє, аби в Україні не було таких закладів, натомість збільшувалася кількість дитячих будинків сімейного типу (в таких будинках нині в Україні проживають 1300 малюків. — Ред. ). До речі, Закарпаття на сьогодні є лідером по створенню таких сімей: їх уже 18. Голова облдержадміністрації Олег Гаваші повідомив, що він і влада, безпосередньо, робитимуть усе можливе, аби кількість дитячих будинків сімейного типу на Закарпатті збільшувалась, адже ніщо не замінить тепло й ласку сім’ї. Перебуваючи в Закарпатті, дружина Президента відвідала й обласну дитячу лікарню в м. Мукачево, тут було вручено три машини «швидкої допомоги» Свалявській, Виноградівській та Міжгірській амбулаторіям загальної практики сімейної медицини, повідомляє Наталка ПОПОВИЧ, Ужгород.

Наші продовжують вигравати

Четвертий день Паралімпіади в Турині додав у скарбничку нашої збірної ще шiсть медалей різного гатунку. Й усі вони були завойовані у змаганнях iз біатлону. Українець Юрій Костюк у перегонах на 7,5 км серед спортсменів з вадами опорно- рухового апарату серед чоловіків здобув «срібло», а «бронза» дісталась також нашому співвітчизнику Сергію Хижняку. На фото: Юрій Костюк — володар двох срібних медалей Паралімпіади в Турині.

Гральний бізнес ще побореться

Заступник голови Київської міської адміністрації Микола Георгієвський прогнозує «важку юридичну боротьбу» з підприємцями з приводу приведення підприємницької діяльності, пов’язаної з гральними автоматами, згідно з прийнятим Київрадою документом про регулювання цієї проблеми, повідомляє Інтерфакс-Україна. Згідно з нещодавно затвердженим Порядком розміщення закладів грального бізнесу в Києві, окремі гральні автомати не можуть розташовуватися на території міста поза закладами грального бізнесу. М.Георгієвський наголосив, що до ситуації з гральним бізнесом, у тому числі з гральними автоматами, призвела «заплутаність і невизначеність багатьох норм, що регулюють гральний бізнес». За його словами, «всі розуміють, що гральні автомати належать до поняття «азартної гри» та до категорії грального бізнесу, проте вони випали із зони правового регулювання». Заступник київського міського голови вважає, що треба створити інвентаризаційну комісію за участю представників грального бізнесу Київської міської адміністрації, а також незаангажованих громадських організацій. Ця комісія, за словами М. Георгієвського, має провести інвентаризацію гральних автоматів, розташованих на території Києва. Він не виключає того, що всі автомати на сьогодні діють легально. Разом із тим він зазначив, що на сьогодні, згідно із законодавством, для встановлення автомата треба лише придбати патент. Вартість патенту становить 4,2 тисячі гривень на рік. М. Георгієвський також сказав, що на сьогодні неможливо встановити, які доходи надходять до міського бюджету від діяльності гральних автоматів. Зокрема, він не зміг чітко відповісти, до якого бюджету — міського або державного — надходять кошти від плати за патент на установку грального автомата. Представник Київміськадміністрації також зазначив, що чинне законодавство не передбачає сертифікації гральних автоматів. Зокрема, сьогодні ніхто не знає, які реальні суми залишаються в розпорядженні власників автоматів, а які йдуть на виплату виграшів. За його словами, згідно з всесвітньо прийнятими нормами, на виплату виграшів у гральному бізнесі йде понад 90%. За офіційними даними, на території Києва нараховується 14 тисяч гральних автоматів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати