Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / УКРАЇНА

05 липня, 00:00

Наймолодшим футболістам — по 7 років

Сьогодні в Києві розпочинається XI Міжнародний юнацький турнір з футболу «Оболонь-2005». У ньому візьмуть участь понад 50 команд з усіх областей України, а також з Білорусі, Болгарії, Молдови, Естонії, Румунії, Польщі, Литви, Латвії, Росії, Грузії, Азербайджану тощо. Команди змагатимуться у п’яти вікових групах. Найстаршим учасникам турніру по 16 років, наймолодшим — по 7.

«Ідея проведення цих змагань виникла 11 років тому, — розповідає один із засновників турніру, перший заступник голови оргкомітету, директор середньої школи №170 Віктор Заболотний, — коли відомий футболіст, нині — директор ДСШ «Арсенал» Віктор Іванович Хлус запросив нашу команду взяти участь у великому міжнародному турнірі, який проводиться у Гетеборзі (Швеція). Туди з’їжджаються більше тисячі дитячих і юнацьких команд з усього світу. Тоді й подумалося: а чому б і нам не започаткувати щось подібне? Почали ми із шести команд-учасниць, наступного року було вісім команд... Найбільша кількість учасників була років із 6 тому — понад 100... Мета нашого турніру — залучити якнайбільше дітей до цієї гри, до цього свята футболу, здоров’я, спілкування, дружби тощо, відірвавши їх тим самим від вулиці. Висловлюємо велику вдячність за активне сприяння нашій Оболонській держадміністрації на чолі із Миколою Товкачем, а також усім нашим спонсорам».

Організатори турніру — Головне управління по фізичній культурі та спорту Київської міської державної адміністрації, Федерація футболу м.Києва, Оболонська районна державна адміністрація при підтримці Федерації футболу України та ФК «Оболонь». Генеральний спонсор турніру — ЗАТ «Оболонь».

Ігри проходитимуть одночасно на кількох стадіонах столиці — «Зміна», «Оболонь», «Єдність», «Схід», ЦСКА, «Старт» тощо. Упродовж тижня юні футболісти житимуть у дитячому спортивно-оздоровчому центрі «Дніпровські хвилі» на березі Дніпра. Фінальні ігри та нагородження призерів — кубками, медалями і дипломами — пройдуть 9 липня на стадіоні «Оболонь», повiдомляє Мар’яна ОЛІЙНИК, «День».

Організатори і учасники турніру запрошують розділити з ними радість великого футбольного свята усіх бажаючих!

Пасажирам — квитки, залізничникам — квіти та премії

На українських пасажирів чекає демократична новина — найближчим часом у квиткових касах всіх великих залізничних станцій буде встановлено спеціальні монітори, на яких покупці одночасно з касиром зможуть побачити кількість квитків, що є на той чи інший потяг. Про це міністр транспорту і зв’язку України Євген Червоненко повідомив на зборах у Дніпропетровську, представляючи днями начальника Придніпровської залізниці.

На думку міністра, установка моніторів у квиткових касах сприятиме боротьбі зі спекуляцією залізничними квитками. Одночасно, він пообіцяв різко підвищити добробут самих залізничників, що, очевидно, повинно перешкодити розвиткові корупції.

Як повідомив Є. Червоненко, відтепер прибуток «Укрзалізниці» розподілятиметься таким чином: «Половина, — сказав він, — піде в державній бюджет, в якому є «дірка» в 42 млрд. гривень». Ще 30% буде спрямовано на розвиток залізниць — оновлення шляхового господарства і закупівлю рухомого складу. Нарешті, 20% прибутку піде на оплату праці залізничників. При цьому міністр пообіцяв підлеглим домогтися того, щоб за результатами року керівники «Укрзалізниці» могли цілком легально отримати значні премії, за його словами — «сотні тисяч гривень».

Попередник нового начальника Миколи Сергієнка — Олександр Момот — отримав своєрідне підвищення: його призначено радником генерального директора «Укрзалізниці» Зенка Автаназова. На зборах в управлінні Придніпровської залізниці О. Момоту вручили великий букет квітів, а гендиректор «Укрзалізниці» і міністр транспорту сказали на його адресу зворушливі слова вдячності за колишню ударну роботу. І висловили надію на плідну — в майбутньому, повiдомляє Вадим РИЖКОВ, «День».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати