Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / Україна

12 травня, 00:00

Юлія Тимошенко «не хоче брати участі у фарсі»

Юлія Тимошенко вчора залишила засідання суду щодо її скарги на порушення кримінальної справи щодо газових контрактів 2009 року. Вона заявила, що не хоче брати участі у фарсі. За словами Тимошенко, метою судді є зачитувати справу до 18-ї години для того, щоб преса залишила засідання суду, а потім винести рішення. «Таким чином вони хотіли зірвати публічний процес. Але ми звикли до хитрощів влади й порадились із захисником, що на цій частині буде присутній лише він, а потім ми повернемося», — зазначила Тимошенко. Водночас вона спрогнозувала, що суддя не задовольнить її клопотання про закриття справи. «Процес закінчиться тим, що суддя прочитає рішення, написане в Адміністрації Президента, і це не буде мати нічого спільного з правосуддям», — сказала вона, як повідомив сайт www.pravda.com.ua.

Придбай книжку — подаруй свято!

З 12 по 15 травня в Українському домі відбудеться виставка-ярмарок BOOKEXPOUKRAINE. Мета цього заходу — популяризація сучасної української книги та зміцнення позицій національного виробника на вітчизняному книжковому ринку, представлення кращих видавництв, розширення читацької аудиторії та поповнення бібліотечних фондів у дитячих закладах (школах-інтернатах, дитячих будинках) різних областей нашої країни. Організаторами акції виступають Національний центр ділового та культурного співробітництва «Український дім» під патронатом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту спільно з провідними вітчизняними видавництвами. На BOOKEXPOUKRAINE буде представлено літературу різних напрямів: художню, навчальну, історичну, науково-популярну, довідкову, енциклопедичну, дитячу, пригодницьку, також можна буде придбати мистецькі та сувенірні видання, аудіокниги. Відвідувачі ярмарку зможуть познайомитися й зі стендом нашої газети, де буде представлено серію книг «Бібліотеки «Дня» та свіжі номери газети. За словами організаторів, традиційно пройдуть презентації новинок і зустрічі з письменниками, а також виставка найкращих ілюстрацій від навчально-видавничого центру «Школяр», благодійний збір книжок «Придбай книжку — подаруй свято дітям, позбавленим батьківської турботи!». Народні майстри проведуть майстер-класи, відбудуться конкурси та розваги для дітей і дорослих. А коли ярмарок закінчиться, його учасники передадуть по кілька екземплярів книг для вихованців шкіл-інтернатів з різних регіонів України. У цій акції візьмуть участь як видавництва, так і відвідувачі, серед яких — небайдужі до проблем дітей-сиріт діячі культури і мистецтв, політики, зірки шоу-бізнесу, відомі особистості. Планується, що за час проведення благодійних акцій у дитячі будинки та школи-інтернати буде передано 28 тисяч книг!

Відбудеться перший аукціон на підтримку сучасного мистецтва

«Просто. Мистецтво». Під такою назвою пройде перший в Україні аукціон, усі кошти з якого спрямують на програми підтримки сучасного мистецтва й освіту для молодих митців. Ця знакова подія відбуватиметься в залах Національного художнього музею України. З 13 по 20 травня буде представлено передаукціонну виставку «Просто. Мистецтво». Колекція включає роботи 70 українських художників. Зокрема, програмні твори класиків (Олександр Ройтбурд, Тіберій Сільваши, Павло Маков та Валерія Трубіна) і актуальні роботи нового покоління українського мистецтва (Стас Волязловський, Олексій Сай, Алевтина Кахідзе, Микита Кадан, Микола Рідний та інші). Організатори аукціону підкреслюють, актуальне мистецтво можна назвати «дзеркалом» сучасної культури, в якому відображається весь світ наших сьогоднішніх переживань, відчуттів та сподівань. За 20 років своєї історії воно здобуло світове визнання, стало окрасою приватних зібрань та колекцій закордонних музеїв, але в найбільшій скарбниці українського мистецтва усе ще представлене неповно. Зазвичай традиційний музей та сучасне мистецтво сприймаються як антагоністи. Проте на сьогодні є очевидним, що вони все більше потребують одне одного — для діалогу, рефлексій, продовження традиції. Благодійний аукціон Фундації ЦСМ, кошти від якого підуть на розвиток і підтримку експериментального нового мистецтва, — це важлива акція як для самого мистецького середовища, факт його зрілості й соціальної відповідальності, так і загалом для сучасної культури. Акція підтримана Національним художнім музеєм України й Українським католицьким університетом, засвідчує нерозривність нового й минулого, розуміння того, що ми — творці майбутнього, яке сьогодні визначається нашими спільними зусиллями по «впорядкуванню» території сучасного мистецтва та неупередженою оцінкою його здобутків.

Група компаній «Адамант» святкує 19-річчя торговельної марки

Цього року оператор системних рішень — група компаній «Адамант» — святкує 19-річчя торговельної марки. З нагоди святкування компанія проводить спеціальну акцію «Подарунковий бум», у межах якої 319 цінних подарунків будуть розіграні серед її клієнтів. Розіграші подарунків пройдуть у режимі online-мовлення на сайтах компанії. Для абонентів компанії «Адамант-телеком» розіграш подарунків відбудеться 10 червня 2011 року на сайті www.home.adamant.ua. Для абонентів компанії «Дата-центр Адамант» — 3 червня 2011 року на сайті www.dc.adamant.ua. Призовий фонд акції «Подарунковий бум»: сучасний нетбук, flash-карти 8 Гб, Wi-Fi роутеры, подарункові сертифікати на поповнення рахунку, сертифікати на послуги реєстрації доменів і хостинг.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати