Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / УКРАЇНА

24 квітня, 00:00

Дніпропетровську пророкують майбутнє шахової столиці України

Міжнародна шахова федерація (ФІДЕ) підтримає Дніпропетровськ як місто-кандидат на місце проведення престижних турнірів — Чемпіонату світу з шахів, Всесвітньої шахової олімпіади, а також Всесвітньої дитячої олімпіади з шахів. Про це президент ФІДЕ Кірсан Ілюмжинов заявив під час відкриття першого Міжнародного тижня шахового мистецтва, який триватиме у Дніпропетровську до 25 квітня. Губернатор О.Вілкул, який захоплюється шахами з п’яти років, пообіцяв голові ФІДЕ обговорити цікаву пропозицію за шахівницею під час гри. У Палаці студентів голова облдержадміністрації та К.Ілюмжинов зробили перший хід у сеансі одночасної гри на 80 дошках між місцевими шахістами та ізраїльським гросмейстером Аліком Гершоном — автором рекордів, занесених до Книги Гіннесса. Незважаючи на прогноз гросмейстера, що він обіграє всіх за чотири години, гра тривала близько шести годин. А.Гершон програв 7 партій і 17 зіграв унічию, хоча його основними суперниками були діти. «Останній раз я бачив дніпропетровську шахову школу 20 років тому і нині приємно здивований рівнем гри», — зазначив А.Гершон. Міжнародний тиждень шахового мистецтва проходить у рамках святкування 80-річчя Дніпропетровської області за участю відомих шахістів світового рівня і понад 5 тис. любителів шахів із Дніпропетровської області, а також із Росії та Білорусі, повідомляє Вадим РИЖКОВ, «День», Дніпропетровськ.

«Штурмові загони Гутенберга-2012» — з 26 квітня у столиці

26 квітня стартує Третій фестиваль молодих видавців та редакторів «Штурмові загони Гутенберга-2012», який пропонує діалог між досвідченими та молодими фахівцями (видавцями, редакторами, ілюстраторами), а також представляє новинки видавничої галузі із застосуванням сучасних технологій. Під час фестивалю відбудуться інтерактивні лекції, акції, презентації та майстер-класи. Організатори та гості фестивалю дискутуватимуть про каліграфію й машинопис, конкурентоспроможність арт-книжок, маркетингову успішність видавничих серій. Усі охочі зможуть взяти участь у створенні бук-трейлерів й відеовіршів. Серед запрошених лекторів — Олександр Ірванець, Андрій Курков та Ірена Карпа. Письменники на власному досвіді проаналізують український видавничий ринок, розкажуть про специфіку та підводне каміння цього сегменту, а також візьмуть участь у «Письменницькому SpeedDating». Окрім того, цьогоріч відбудеться акція «Читати модно», де українські дизайнери (Наталія Соболєва, Людмила Вронська, Анжеліка Рудницька та інші) й художники представлять колекції одягу з книжковими елементами. Традиційно відбудеться захід «Ніч у книгарні», де, окрім літературних читань, гості зможуть подивитись кінопокази, пограти у «Літературну мафію» та «побуккросити». Фестиваль триватиме з 12.00 до 20.00 протягом 26-27 квітня в Інституті журналістики за адресою: Київ, вул. Мельникова, 36/1, повідомляє Неля ВАВЕРЧАК.

У Львові до Євро створять сімейну фан-зону

«Для неї вже обране місце — у центрі міста, біля пам’ятника Шевченку, що на проспекті Свободи — неподалік Львівської опери, а впускатимуть у родинний сектор лише вболівальників із дітьми», — під час зустрічі «Польща та Україна напередодні Євро-2012» повідомив заступник директора департаменту Євро-2012 Львівської міської ради Олег Вілюра. За словами чиновника, на проспекті Свободи також облаштують зручні місця для людей із особливими потребами. А загалом фан-зона буде розрахована на 26 тис. осіб, яким гарантують «транспортну» безпеку, бо в’їзд автівок у центр міста буде обмежено. Крім того, під час єврочемпіонату у Львові відбудуться Дні трьох країн, чиї збірні гратимуть на львівському євростадіоні: Данії, Німеччини та Португалії. Також заплановано багато культурних заходів за участю зірок української естради. Зокрема під час єврочемпіонату у місті Лева виступатиме Джамала. До слова: співакам буде кого розважати, бо Львів очікує на Євро-2012 щонайменше п’ятсот тисяч уболівальників, повідомляє Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів.

Українці — бронзові призери етапу Світової серії зі стрибків у воду

У Тіхуані (Мексика) завершився четвертий, останній етап Світової серії зі стрибків у воду. Бронзову нагороду в синхронних стрибках із триметрового трампліну вибороли Ілля Кваша — Олексій Пригоров, повідомляє www.noc-ukr.org. Українці завершили змагання з сумою 432,81 бала. «Срібло» у Крістофера Мірса — Нікласа Робінсона-Бейкера з Великобританії (436,74), «золото» в китайського дуету Цін Кай — Луо Ютон (454,29).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати