Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / УКРАЇНА

14 грудня, 00:00

Президент України — в Інтернеті

Відкрився офіційний сайт Президента України в Інтернеті. Адреса сайта — www.kuchma.gov.ua. На сайті розміщена біографія Леоніда Кучми, наведені витяги з Конституції, що визначають статус і повноваження глави держави. У рубриці «Укази і розпорядження» можна ознайомитися з текстом одного з останніх указів «Про додаткові заходи щодо безперешкодної діяльності засобів масової інформації, подальшого затвердження свободи слова в Україні». У рубриці «Виступи» будуть розміщені тексти останніх резонансних виступів глави держави, в розділі «Фотоархів» — фотозвіти про останні зовнішньополітичні акції, повідомляє Інтерфакс- Україна. Буде на сайті й рубрика «Питання-відповідь», в якій кожен відвідувач зможе задати питання Леоніду Кучмі. Також протягом тижня можна буде надсилати питання на ту чи іншу тематику керівництву президентської адміністрації. На сайті можна буде взяти участь в опитуванні. Зараз відвідувачам пропонують висловити враження від участі Президента в саміті СНД у Мінську. Розробила сайт web-майстерня Angel Studio, він буде щоденно поновлюватися. Хостінг і підтримку здійснює компанія «Укрсат». Зі слів прес-секретаря Президента Олександра Мартиненка, сайт спрямований на те, щоб зробити діяльність президента більш прозорою і відкритою.

«Підпільник» закидав шкарпетками весь Хмельницький

12 грудня раптом виявилося, що фактичні обсяги промислового виробництва у Хмельницькому вищі, ніж про це повідомляє офіційна статистика. Скромний вітчизняний товаровиробник шкарпеток Валерій Т. чомусь довго залишався у тіні. Нарешті, в результаті візиту податкового інспектора пролилося світло на підпільний бізнес Валерія Т. «Шість робітників, які перебували з «підпільником» у неформальних виробничих стосунках, активно, у дві зміни експлуатували 16 одиниць потужного устаткування», — повідомив кореспондентові «Дня» Михайлові ВАСИЛЕВСЬКОМУ начальник відділу управління податкової міліції ДПА у Хмельницькій області Віктор Чиж. У протоколі, складеному податківцем, записано, що «у підпільному цеху виявлено 1600 пар готових і 2 тисячі пар майже готових шкарпеток. З етикетками, на яких реквізити відомих українських фабрик». «Тіньовик» пояснив, чому не взяв дозвіл на своє виробництво. Бо, по-перше, чиновники влаштовують тяганину, по- друге, податкова система для ділової людини, наче зашморг на шиї. Відтак висловив щиру вдячність на адресу місцевих крамарів, які плідно та завзято трудяться під гаслом «Купуй українське!». Валерій Т. не спростував припущення податківців щодо того, що «можливо, весь Хмельницький одягає шкарпетки підпільного виробництва».

Престиж — 1,5%

У вівторок у Києві відбулася прес-конференція «Якою мовою говоритиме Україна у третьому тисячолітті», яку провели Товариство «Молода Просвіта», що є українською неурядовою організацією просвітницького спрямування, та «Наше Радіо». Прес-конференція була присвячена презентації їх спільної пропагандистської програми, спрямованої на популяризацію української мови та культури «Розмовляй українською!». Як зазначив голова Товариства «Молода Просвіта» Павло Карайченцев, метою організації є поширення української мови на рівень побутового спілкування. Учасників прес-конференції було ознайомлено з результатами опитування, що проводилися «Молодою Просвітою» у чотирьох регіонах України (Київ, Київська область, Івано-Франківська область, Донецька область) серед учнівської та студентської молоді. Дослідження було спрямовано на з’ясування реального стану з вживанням української мови в середовищі серед молоді. За словами Павла Карайченцева, на жаль, за останні роки престижність української мови різко впала. За даними анкетування, із 547 чоловік, що давали відповіді, лише 17% в Києвi розмовляє у побуті українською, а у Донецькій області —1,5%, повідомляє Оксана ОМЕЛЬЧЕНКО .

Оголошується конкурс на постачання енергетичного палива

Міністерство палива та енергетики України оголошує конкурс на постачання органічного палива (вугілля або газу) українським тепловим електростанціям (ТЕС) по гранту Європейської Комісії (EUR 23 млн.), наданому відповідно до підписаної учора угоди Єврокомісії з урядом України як компенсації дефіциту генеруючих потужностей після закриття Чорнобильської АЕС. «Сподіваємося, що паливо поступить вже з початку наступного року», — сказав міністр палива та енергетики Сергій Єрмілов на церемонії підписання угоди. Міністерство палива та енергетики має намір використати закуплене на грантові кошти паливо на найбільш ефективних енергоблоках потужністю в 300 МВт і 800 МВт. Зi слів посла представництва, що підписав угоду Єврокомісії в Україні, Андре Ванавербеке, EUR 23 млн є першою частиною коштів, що надаються Україні в об’ємі EUR 65 млн, призначених для виконання програми компенсації паливного дефіциту в Україні після закриття ЧАЕС. Посол також повідомив, що Європейський Союз в середу в Страсбурзі ухвалить рішення про надання Україні кредиту в розмірі EUR 585 млн на добудову енергоблоків №2 Хмельницької і №4 Рівненської АЕС.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати