Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / УКРАЇНА

23 жовтня, 00:00

Термін погашення заборгованості атомникам пересунуть на 20 листопада

Термін погашення Національною атомною енергогенеруючою компанією «Енергоатом» заборгованості по зарплаті працівникам атомних станцій продовжено до 20 листопада 1999 року, повідомляє Інтерфакс-Україна. Домовленість про це досягнуто в ході засідання координаційного комітету «Атомпрофспілки» за участю першого віце-прем'єра Анатолія Кінаха, міністра енергетики Івана Плачкова і президента НАЕК «Енергоатом» Миколи Дудченка. На засіданні зазначалося, що заборгованість, яка на час підписання угоди становила 119 млн. грн. (з нарахуваннями), скоротилася вдвічі і на 20 жовтня становила 64 млн. грн. (з нарахуваннями). Але, попри прийняті заходи, повністю погасити заборгованість не вдалося.

На Вінниччині вилучено 200 кiлограмiв наркотичної сировини

Зазвичай при вилученнi у злочинцiв наркосировини рахунок iде на сотнi грамiв чи кiлограми, зрiдка — на десятки кiлограмiв, з яких i набiгають отi чималi пiдсумковi цифри. Але щоб одразу вилучити двiстi кiлограмiв зiлля — такого улову вiнницькi правоохоронцi не пригадують. Проте саме стiльки коноплi (по сутi, чималий ожеред) знайшли спiвробiтники мiлiцiї на горищi в будинку 53-рiчної жительки села Борщiвець Могилiв-Подiльського району. Перелякана жiнка розповiла, що все оте добро дав їй на зберiгання за оплату знайомий житель райцентру. Коли ж за Русланом К., який ранiше був засуджений за злочини, пов'язанi з незаконним обiгом наркотикiв, зачинилися дверi iзолятора тимчасового утримання, вiн розповiв, що незаконний урожай виростив на власнiй присадибнiй дiлянцi в селi Пiдлiсному. Все робилося вiдкрито, на очах односельчан i мiсцевої влади, якi, певно, сплутали посiви наркосировини з кукурудзою, повiдомляє кореспондент «Дня» Вiктор МЕЛЬНИК.

Вибух із цікавості

21 жовтня у Львові на вулиці Перова, 3, у квартирі громадянина Висоцького несподівано пролунав вибух. Слідчо-оперативна група Залізничного РВВС, виїхавши на місце події, встановила, що перед цим до господаря помешкання прийшли в гості два товариші (один безробітний, другий працював водієм у церкві св. Юра). Візитери принесли із собою бойову гранату Ф-1. Усівшись за стіл, дорогі гості почали розпивати спиртне, намагаючись одночасно розібрати гранату. Невдовзі боєприпас вибухнув сам. Унаслідок потужного вибуху обидва гостi загинули, інформує Микола САВЕЛЬЄВ , «День»

«Терорист» загрожував найбільшому видавництву Дніпропетровщини

У середу в Дніпропетровську на три години було паралізовано роботу у восьмиповерховому приміщенні на вулиці Журналістів, 7, де розташовані адміністрація найбільшого в регіоні видавництва «Зоря», а також редакції трьох газет. Причиною став телефонний дзвінок у приймальню видавництва про те, що в приміщенні закладено вибуховий пристрій. Невідомий «терорист» повідомив також, що вибух станеться о дванадцятій годині дня. Працівники міліції, котрі прибули на місце, евакуйовували з багатоповерхівки сотні людей, а фахівці вибухотехнічної служби протягом двох із половиною годин обстежували приміщення в пошуках міни. Як повідомив начальник регіональної вибухотехнічної служби Ігор Куличенко, iнформацiя про вибух, що готується виявилася помилковою — нічого підозрілого виявити не вдалося. Проте в роботі видавництва, де друкуються десятки періодичних видань та інша поліграфічна продукція, можуть виникнути труднощі. Не виключено, що на деякий час затримається випуск газет.

Звертає на себе увагу те, що телефонний «тероризм» у Дніпропетровську, набуває останнім часом істотного розмаху. Вже не раз «мінувалися» вузи, залізничний вокзал та універмаги. Телефонні дзвінки про начебто закладені вибухові пристрої надходять до правоохоронних органів кожен раз, коли збираються члени опозиційних партій. Можливо, і видавництва з редакціями газет «мінуються» в переддень виборів неспроста. Коли міни «закладають», значить це, як говорив поет, «кому-то нужно», повiдомляє Вадим РИЖКОВ, «День».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати