Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / УКРАЇНА

03 березня, 00:00

Рослини захищатимуть дві палати

Віднині Українська асоціація захисту рослин складатиметься із двох палат — представників фірм-виробників і представників фірм-дистриб'юторів імпортних і вітчизняних пестицидів. Як повідомив президент УАЗР Леонід Казаченко на форумі асоціації, структурні зміни дадуть можливість враховувати думки і виробників, і дистриб'юторів нарівні при розв'язанні всіх питань. До статусу асоціації додано відповідні статті, які передбачають структуру повноважень і взаємодії обох палат. Як зазначалося на форумі, ці зміни проводяться для удосконалення структури УАЗР і підняття статусу іноземних фірм-виробників, повідомляє кореспондент Наталя ВЕРНИГОРА.

Клочкова й Силантьєв — п'ять золотих медалей на двох у скарбничку української збірної

У німецькому місті Гельзенкірхені завершився передостанній, одинадцятий етап Кубка світу з плавання, на якому прекрасно виступили українські спортсмени. Яна Клочкова виграла всі три дистанції в комплексному плаванні, а стометрівку ще й із рекордом України — 1 хв. 02,80 сек. Денис Силантьєв двічі фінішував першим на дистанціях 100 та 200 метрів батерфляєм. Дмитро Краєвський посів друге місце на 50-метрівці брасом. Заключний, 12-й етап Кубка світу пройде сьогодні й завтра в містечку Iмперія. Поки що Силантьєв лідирує в загальному заліку, на 17 очок випереджаючи австралійця Джеффа Х'юджилла з Австралії, а Клочкова тільки шістьма очками поступається в «комплексі» канадці Маріанн Лімперт, повідомляє кореспондент «Дня» Сергій МАХУН.

У «Лівому березі» — й ліві, й праві

У Харкові створено громадсько-політичне об'єднання «Лівий берег». До нього ввійшли представники широкого спектра партій — від лівих до центристських, а також працівники великої промисловості, АПК та, ясна річ, керівні працівники. Головний програмний постулат об'єднання звучить приблизно так: Україні нічого розраховувати на допомогу ззовні, їй треба розраховувати на власні сили. Тому слід припинити виплати зовнішнього боргу з бюджету, переклавши їх на плечі підприємств, які отримали кредити. «Лівобережці» ще не визначилися щодо президентських виборів, але обіцяють підтримати того кандидата, котрий пристане на такі вимоги. Деякі оглядачі вбачають у цьому початок торгівлі голосами, яка завжди відбувається у передвиборних кампаніях. Відмінна риса сьогоднішньої — суто ринкова: товар викидають на прилавок із ярликами й цінниками. Правда, товар вельми ефемерний, його якість можна буде перевірити тільки після виборів, повідомляє кореспондент «Дня» Михайло БІДЕНКО.

Контрабандне золото в Україну привезла... студентка

245 різних виробів із золота днями були вилучені українськими прикордонниками у молодої жінки на пункті пропуску «Ізмаїл–Пасажирський порт». Як повідомили «Дню» в Державному комітеті з охорони держкордону України, на територію нашої держави контрабандний вантаж з Болгарії на рейсовому теплоході «Восход-1» перевозила звичайнісінька українська студентка. При виявленні прикордонниками незадекларованих 566,12 г золота у вигляді кілець, ланцюжків і кулонів дівчина заявила, що це «добро» її попросили перевезти через кордон невідомі. За даним фактом проводиться розслідування. У прес-службі Прикордонних військ України «Дню» також підкреслили, що затримання партії золота в цьому році перше. Якимось тижнем раніше у Львівській області в пункті пропуску Шегені прикордонникам вдалося запобігти контрабандному вивозу виробів зі срібла. Зокрема, тоді у одного з громадян було вилучено 12 срібних годинників і ланцюжки. Загалом, тільки в січні українські прикордонники затримали контрабандних вантажів на суму 740 378 грн., повідомляють кореспонденти «Дня» Сергій АСТАХОВ, Віктор ВОРОНЮК.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати