Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

КОРОТКО/УКРАІНА

19 вересня, 00:00
Застрайкувала навіть «благополучна» шахта

Шахта «Горіхівська» ДХК «Краснодонвугілля» оголосила дводенний попереджувальний страйк із відвантаження вугілля, забезпечуючи паливом тільки аварійні склади. Мотивом проведення акції гірників послужило невиконання Мінвуглепромом липневої угоди й порушення графіків надходження коштів для вугільної галузі Краснодона. Зокрема, заборгованість у зарплаті й «регресних» лише на «Горіхівській» перевищує 13 млн. гривень. Цікаво, що підприємство раніше у страйковому русі участі не брало й цього року працює з виконанням виробничого графіка. За вісім місяців понад план видобуто більш як 66 тисяч тонн вугілля, повідомляє кореспондент «Дня» Алла АНТИПОВА.

Військове з’єднання «переведено» на військовий стан

Зимувати у промерзлих квартирах доведеться двом із половиною тисячам жителів військового містечка Висока Піч, що за 40 кілометрів від Житомира. Армійське керівництво, посилаючись на відсутність коштів, відмовилось від забезпечення своєї частки робіт із підведення газу до селища й реконструкції місцевої котельної. Про це заявили на сесії Житомирської обласної ради, що відбулася в селищі, начальник Головного квартирно-експлуатаційного управління Міноборони генерал-майор Василь Литвиненко й командир з’єднання генерал-майор В’ячеслав Заболотний. Сесія вирішила поки що утриматися від прийняття під опіку місцевої влади житлово-комунальної сфери містечка: двох мільйонів гривень, необхідних для завершення згаданих робіт, немає і в обласній казні. «Становище в містечку таке, що жителі висловлюють готовність до найрішучіших дій на захист свого права на людське життя», — повідомив кореспондента «Дня» Валерія КОСТЮКЕВИЧА високопічський селищний голова Володимир Татусь.

«Дві Юлії» — нарозхват

Продюсер нового фільму Альони Дем’яненко «Дві Юлії», який щойно отримав приз преси на фестивалі «Кіношок» в Анапі, Андрій Томашпольський звернувся до дирекції кінофестивалю «Молодість», у позаконкурсній програмі якого було заявлено українську прем’єру картини, з проханням віддати «право першого перегляду» глядачам кіноімпрези «Фаст-Фест». Вона відкрилася вчора у Фастові — тож провінція побачить чергову «кінофантазію» молодого режисера раніше, ніж столиця. А читачі «Дня» сьогодні першими можуть помилуватися оригінальною емблемою «Молодості-98», виконаною відомою актрисою Ларисою Кадочниковою. Подробиці про програму найсоліднішого українського кінофестивалю — у найближчих номерах «Дня».

Панахида по волонтеру Корпусу Миру

Сьогодні в Україні Корпус Миру США відправлятиме панахиду пам’яті 64-річного Віктора Верлоо, добровольця зі США, вбитого раннього ранку 14 вересня в Чернігові («День», № 176). Як повідомив начальник слідчого відділу прокуратури Чернігівської області Віктор Шахов, убивство скоєно з корисливих мотивів. Слідству відомо ім’я вбивці, спільників якого затримано. Самого підозрюваного, котрий провів у виправно-трудових закладах 10 років за рекет, крадіжки й пограбування, досі не знайдено. Вбивця, за словами Віктора Шахова, проник у квартиру, скориставшись переданими спільниками ключами. Це було несподіванкою для жертви. З квартири викрадено комп’ютер і телефонний апарат, повідомляє кореспондент «Дня» Сергій ЦИГАНКОВ. Глибоке співчуття з приводу того, що сталося, висловив Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні пан Стівен Пайфер.

Чому горять трамваї

Позавчора кореспондент «Дня» став свідком аварії. Опівдні на вулиці Миропільській у Києві загорівся трамвай через коротке замикання в кабіні водія.

Завдяки оперативним діям вагоновода Ольги Савчук, яка встигла вчасно висадити пасажирів і вимкнути електрику, ніхто не постраждав. Пожежники прибули через п’ять хвилин.

За попередніми даними, завдані пожежею збитки оцінюються в 7 тисяч гривень.

Редакція зв’язалася з першим заступником директора Державного комунального підприємства «Київелектротранс» Віталієм Дмитренком, який побував на місці пригоди. За його словами, подібні випадки досить нечасті. Сам Віталій Дмитренко за 25 років роботи пригадав лише три випадки загоряння електротранспорту. Комісія має встановити причину пожежі, що, за словами В. Дмитренка, для підприємства важливіше, аніж встановлення винних.

Однак подібне трапляється не лише в Києві. Причина аварій, найвірогідніше, криється в застарілому і зношеному обладнанні.

Як повідомили «Дню» в ДКП «Київелектротранс», нині в експлуатації перебувають 81 трамвай і 157 тролейбусів, які відпрацювали свій ресурс, інформують кореспонденти «Дня» Інна ЗОЛОТУХІНА, Сергій ЦИГАНКОВ.

№179 19.09.98 «День»
При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати