Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Крим: футбольне питання

ФК «Севастополь» і «Таврію» ліквідовують, щоб на їхній основі створити нові — російські — клуби. Але грати... їм ніде
06 червня, 12:30
ФОТО З АРХІВУ "ДНЯ"

Професійні футбольні клуби Криму вирішили змінити свої назви та юридичні адреси, щоби потрапити у чемпіонат Росії. Як повідомляє сайт football-ukraine.com, відразу п’ять кримських команд хочуть стати членами Російської футбольної спілки, це нові юридичні особи, створені вже за російським законодавством: СК ЧФ (Севастополь), «СКІФ» (Сімферополь), «Перлина» (Ялта), «Океан» (Керч), ФК «Ахтіар» (Севастополь).

«У місті дійсно створений новий клуб як нова юридична особа — СК ЧФ, який готовий брати участь в чемпіонаті Росії.  Тобто йдеться не про колишній «Севастополь», а про новий клуб», — цитує президента «Севастополя» Олександра КРАСИЛЬНИКОВА сайт football-ukraine.com.

Утім, українські експерти переконують: перейменування, реорганізація чи навіть створення будь-яких нових футбольних клубів у Криму — це буде створення УКРАЇНСЬКИХ футбольних клубів, і тільки Федерація футболу України прийматиме рішення, в якому чемпіонаті команда матиме право грати.

— Чимало ЗМІ пишуть про перейменування кримських клубів. Насправді мова йде про створення нових команд, які не є правонаступниками попередніх. Саме цей хід був придуманий, щоб обійти різноманітні заборони участі кримських команд в чемпіонаті Росії, — зауважує в коментарі «Дню» футбольний експерт, головний редактор журналу «Футбол» Артем ФРАНКОВ. — В Україні зникають «Таврія» та «Севастополь» і з’являються на їх місці абсолютно нові СК ЧФ (спортивний клуб Чорноморського флоту) та «Скіф». Однак ФФУ за жодних обставин  не дозволить кримським командам брати участь в Чемпіонаті Росії. Крим — міжнародною спільнотою не визнаний територією Росії. Це — Україна. Відповідно, всі клуби, що базуватимуться в Криму, — українські. І міжнародні структури УЄФА і ФІФА будуть категорично виступати проти участі цих команд в чемпіонаті Росії. Наскільки мені відомо, вже на найближчому засіданні Російської футбольної спілки планується розгляд «кримського футбольного питання». Але, повторюсь, я не бачу жодних законних юридичних інструментів, які б дозволили новоспеченим командам нормально функціонувати на професійному рівні. Зараз для багатьох футболістів, які представляли ці клуби, головне питання — повернення боргів. Адже ліквідувавши юридичні особи, власники команд фактично поставили під сумнів те, що гравці зможуть отримати обіцяні зарплати.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати