Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Луганчани — прикордонникам

«День» зібрав кілька прикладів діяльного патріотизму
11 квітня, 11:58
ФОТО ОЛЕКСАНДРА ЄРМОЧЕНКА

Багато мешканців Луганської області впевнено ламають стереотипи про тотальну проросійськість регіону, надаючи значну матеріальну допомогу вартовим нашого кордону з Росією. Як розповіла «Дню» заступник міського голови Антрациту Валентина Кувшинова, за ініціативи міськради нещодавно було проведено збори з місцевими підприємцями, які одразу ж відгукнулися на прохання допомогти прикордонникам. За свої кошти підприємці купили морозильну камеру і холодильник, які передали Луганському прикордонному загонові Державної прикордонної служби України.

Один з найактивніших меценатів — керівник агрофірми «Флінт» Володимир Рябов. Як розповів «Дню» прес-секретар Луганського прикордонного загону Олександр Трохимець, цей скромний мешканець Антрацита, який відмовляється давати коментарі пресі, зробив мало не найбільший внесок для підтримки прикордонників. «Він виділив землю для прокладання смуги контрольного сліду, надав плити — обмежувачі швидкості руху для блокування дороги Дякове — Куйбишеве, яка веде з України до Росії. Також надав допомогу в облаштуванні рову по ділянці державного кордону відділу прикордонної служби «Дякове», — розповів «Дню» Олександр Миколайович. — Також зробив значний внесок у поліпшення житлово-побутових умов для проживання персоналу відділу прикордонної служби «Дякове».

Це один з найяскравіших прикладів патріотизму «до глибини кишені». Ще один — містоутворювальне підприємство Сєвєродонецька об’єднання «Азот» днями передало Луганському пограничному загону п’ять автомобілів, що мають підвищену прохідність в умовах бездоріжжя. «Сам випробував ці джипи, — відмінні!» — запевнив на урочистій церемонії передачі подарунку голова правління Північнодонецького об’єднання «Азот» холдингу OSTCHEM Леонід Сергійович Бугаєв. До речі, сам він у молодості служив саме в прикордонних військах — в героїчному Бресті. Всі позашляховики-»уазики» укомплектовані повним набором запасних частин, необхідних інструментів. До експлуатації вони повністю підготовлені автотранспортним цехом «Азоту».

«Ми завжди плідно взаємодіємо з колективом хіміків, — відзначає міський військовий комісар Сєверодонецька, підполковник Олег Вікторович Чехута. — Тут відмінно поставлено патріотичне виховання молоді, прекрасно діє організація ветеранів війни і праці, зразково організований  цивільний захист».

Начальник Луганського прикордонного загону, полковник Сергій Васильович Дейнеко подякував хімікам і зазначив, що поповнення автопарку частини має важливе значення. Луганський  загін охороняє ділянку державного кордону з Російською Федерацією протяжністю 746 кілометрів в межах  десяти контрольованих прикордонних районів. І хороша  технічна підтримка  дозволить поліпшити їхню охорону.

Показово, що штаб прикордонного загону розташовано в луганському кварталі, що має символічну назву «Мирний». Також північнодонецькі хіміки побажали прикордонникам, щоб їхня бойова служба проходила в мирних умовах.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати