Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Останнє слово» Луценка. Що далі?

16 лютого, 00:00

Сьогодні Юрію Луценко дадуть так зване останнє слово. Судячи з усього, за 418 днів перебування в неволі бойовий дух екс-міністра зламати не вдалося.

— Що було порушено? Було порушено спокій Віктора Федоровича Януковича. Узагалі, предмет злочину в мене в роті, більше ніде. Ні Приступлюк, ні міліційна розвідка, ні апарат міністра, ні святкування дня міліції їх не цікавить, мій язик їм не дає спокою, — заявив він учора під час дебатів.

Але, мабуть, найдраматичнішим моментом учорашнього засідання став виступ Ірини Луценко (вона виступала в ролі захисника). Дружина екс-міністра плакала й пригадала особисті моменти, зокрема про хворобу старшого сина. У цей момент навіть у хлопця з «Грифона», який стояв біля клітки, очі були на мокрому місці.

Чи подіяли на панів суддів сльози дружини Луценка? Навряд чи. Напевно, й сам суддя Вовк чудово розуміє фарс цього процесу й абсурдність висунутих звинувачень...

Як відомо, у вівторок прокурори озвучили, якого покарання вони вимагають для екс-голови МВС, — чотири роки й шість місяців в’язниці, а для його водія Леоніда Приступлюка — три роки умовно.

Слід сказати, чотири роки й шість місяців — це не зовсім звичайна цифра. Це не сім років і не дев’ять років. У кулуарах тут-таки заговорили про те, що нагорі готові орієнтувати суддю Вовка на умовний термін.

«Тут можливі різні варіанти, — міркує в розмові з «Днем» депутат Тарас Стецьків. — Суд може або повністю стати на бік Генеральної прокуратури, що найімовірніше, або суд може прийняти інше рішення. Наприклад, дати три роки, з яких половина — умовно. Той час, який він уже відсидів, зарахувати в строк, і одразу, а може по певному часі відпустити. І таким чином залишити в нього судимість, але випустити на свободу. Можуть прийняти ще якесь абсолютно незрозуміле рішення...»

Нагадаємо, що Луценка звинувачують у злочинній змові з водієм Приступлюком, якому екс-міністр без черги виділив квартиру і якого нібито незаконно підвищили в званні. Також ставлять у провину колишньому головному міліціонерові надто помпезне святкування Дня міліції за 300 тисяч гривень.

Якщо суд засудить екс-міністра до ув’язнення, його, швидше за все, етапують на так звану «червону зону» (простіше кажучи, колонію для екс-правоохоронців) у селищі Макошине на Чернігівщині. Там його чекають, зокрема, й ті, кого Луценко саджав, коли був міністром: екс-полковник міліції Микола Протасов (справа Гонгадзе), інші «гідні» товариші.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати