Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Питома маса ганьби

15 серпня, 00:00

Позавчора в Ленінському районному суді Луганська відбулося чергове слухання у справі Олаолу Сункамі Фемі, нігерійського студента, обвинуваченого в спланованому замаху на вбивство 4 осіб. В основі обвинувачення — нічого, окрім свідчень «потерпілих». Олаолу загрожує довічне ув’язнення.

Засідання тривало близько 40 хвилин. Колегія розглянула клопотання адвокатів Олаолу Фемі про зміну запобіжного заходу. Клопотання відхилено, Фемі залишається в слідчому ізоляторі. Одразу після оголошення рішення суд оголосив перерву до 3 вересня. Тобто юридично НЕВИННА людина просидить у нашій відомій своїми жахливими умовами в’язниці ще три тижні. До речі, варто додати, що судове засідання у цій справі раніше переносили через те, що прокуратура і державний обвинувач півроку (!) не могли знайти перекладача з англійського для підсудного.

Загалом цей без перебільшення знущальний процес триває вже понад 9 місяців. 5 листопада минулого року в Луганську на Фемі та його знайомого, також студента з Нігерії, у під’їзді напало четверо хлопців і двоє дівчат. Нападники вигукували на адресу студентів расистські образи, повалили на землю, били ногами і кидали в них камянням. Фемі вдалося підвестися, і він почав захищатися шийкою розбитої пляшки. Нападники відступили, але тільки-но на місце пригоди приїхала міліція, знахабнілі хулігани раптом стали «потерпілими», а Фемі було висунуто обвинувачення за статтею 115 частина 2 — замах на вбивство двох і більше осіб (?!).

Як стверджують луганські правозахисники, їм з перевірених джерел відомо, що мати одного з нападників працює в Ленінському РВ УМВС, у провадженні якого і перебуває кримінальна справа проти іноземного студента.

Саме тому прихованим чи явним расистам, готовим позловтішатися з того, що, мовляв, посадили «чорного» і правильно зробили, бажаю ніколи не потрапити під кулаки чи машину хуліганів, у яких серед родичів виявиться депутат, міністр чи будь-яка сошка при погонах чи кріслі.

Якщо нігерійського хлопця все ж таки засудять, то це стане черговим ляпасом по репутації нашої і без того небездоганної держави. Цікаво, якою має стати питома маса ганьби, аби розчавити всю цю чиновницько-політичну гниль?

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати