Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Правова благодійність

03 квітня, 00:00

Відомий американський фінансист і філантроп Джордж Сорос і народний депутат України Віктор Пінчук мають намір створити в Україні спільний фонд з надання правової допомоги громадянам. Про це Джордж Сорос повідомив, виступаючи на урочистому прийомі, що відбувся у Києві в середу. «Це практичний і конструктивний результат мого візиту», — сказав Сорос, подякувавши Віктору Пінчуку за згоду стати партнером у створенні такого фонду. Дж. Сорос також висловив надію на створення в Україні чогось «іще масштабнішого». Досягнення домовленості про співпрацю з Віктором Пінчуком Джордж Сорос назвав «першим великим внеском місцевого філантропа в організацію фонду правової допомоги».

Як пояснив журналістам Віктор Пінчук, передбачається, що у фонді будуть працювати студенти-юристи, які безкоштовно даватимуть юридичні консультації, практикуючись при цьому у власних знаннях. У країні близько 200 вузів, що готують юристів, відзначив В. Пінчук. Він нагадав, що подібні фонди вже діють у 17 регіонах України і висловив переконання, що їх можна створити в кожному адміністративному центрі країни.

У програмі чотириденної поїздки Джорджа Сороса до України, що завершилася вчора, були також зустрічі з президентом фонду «Анти-СНІД» Оленою Франчук (дружиною Віктора Пінчука та дочкою Президента України Леоніда Кучми), міністром охорони здоров’я Андрієм Підаєвим, представниками інших громадських організацій, у ході яких обговорювалися перспективи співпраці в підтримці програм, спрямованих на боротьбу зі СНІДом.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати