Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Профспілки УТ-1 — проти

14 вересня, 00:00

Ті зміни, які принесла із собою на екран нова команда Національної телекомпанії України, вона сама ж назвала «проривом». По-перше, змінили образ каналу: дизайн, трохи незвичне для державного ТБ програмне наповнення, Перший Національний назвали просто «Першим», а інформаційні блоки — «Новинами». З 19 вересня Національна телекомпанія до того ж змінить сітку мовлення.

Тим часом, такий прорив не вельми тішить профспілки телекомпанії. Це підтвердили їхні профспілкові збори, що відбулись вчора в НТКУ. Найбільше їх непокоїть те, що в них спочатку відібрали, а потім повернули назад в ході довгих клопотань у Верховній Раді... комплекс громадського харчування. Під загрозою також знаходиться соціальний пакет працівників і, що найбільш обурливе, їх обділили преміями. Однак від питань побутових, швидко перейшли до більш важливих в рамках розвитку ТБ. З приходом нової команди, каже член профкому працівників культури НТКУ Олена Загороднюк, почалося системне невиконання держзамовлення, що, повернімося, і призвело до невиплати творчим робітникам премій. За вісім місяців телекомпанія відстає у виконанні державного замовлення на програми в 136 годин. «Прайм-тайм зараз зайнятий програмами стороннього виробництва», — додала Загороднюк і висловила недовіру новому менеджменту НТКУ.

Профспілки також виступають і проти скорочень. Нагадаємо, офіційно в Національній телекомпанії працює дві тисячі осіб. Керівництво НТКУ планує скоротити цей штат на двісті чоловік. Одна з причин — неефективність людей, які працюють. Наприклад, пан Шевченко зазначив, що раніше НТКУ заявляло про 120 програм держзамовлення, але реально вироблялися лише 60, інші — існували на папері. На обвинувачення про непрофесійну роботу випускників «Новин», Андрій Шевченко заявив, що цей продукт дає найвищі рейтинги на каналі, і до нового року «Новини» ввійдуть у трійку лідерів на інформаційному ринку. Також Андрій Шевченко загрожує своїм глядачам новими європейськими та американськими фільмами. А як розвиватиметься «блокбастер» із новим керівництвом НТКУ та профспілками? Щонайменше, до примирення тут далеко...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати