Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Разом до здоров’я»

04 листопада, 00:00

Таку назву носить п’ятирічний проект, що фінансується Агенцією США з Міжнародного розвитку (USAID), і має намір цього року охопити дві області — Львівську та Харківську. Мета проекту — покращити здоров’я жінок, чоловіків і родин в цілому шляхом запровадження в Україні сучасних практик збереження репродуктивного здоров’я та планування сім’ї. Діяльність проекту поступово розширюватиметься, агенція планує залучити у 2008—2009 роках нові області, з тим, щоб більше половини, а саме 15 областей України, змогли наблизитися до послуг з планування сім’ї та репродуктивного здоров’я. Здійснити це можливо, зокрема, шляхом відповідної підготовки медичних працівників (лікарів загальної практики, сімейних лікарів, акушерок і т. ін.). Просвітницькі компанії в областях будуть спрямовані на забезпечення населення максимально повною, новітньою інформацією щодо методів контрацепції. Проект також сприятиме зміні ставлення українців до аборту, який, на жаль, сьогодні є основним регулятором народжуваності в Україні.

— З огляду на те, що в суспільстві існують певні застереження, що ініціативи з планування сім’ї можуть поглибити демографічну кризу в Україні, — сказав заступник директора Агентства з Міжнародного розвитку Пітер Арго, — потрібно підкреслити, що знання і використання контрацепції допомагає зменшенню кількості абортів, які в свою чергу можуть мати серйозні наслідки для здоров’я жінки і її можливості мати дітей в майбутньому. Існує багато аргументів і на користь того, що планування сім’ї є однією з найважливіших ініціатив, які має підтримувати уряд.

Діяльність проекту також буде спрямована на зниження рівня безпліддя і захворюваності на інфекції, що передаються статевим шляхом. Тренінги з менеджменту системи охорони здоров’я на основі сучасних підходів для управлінців, що працюють на обласному рівні, буде проводити Гарвардський університет. Передбачена також співпраця з фармацевтичними компаніями та аптеками для того, щоб зробити засоби контрацепції більш доступними для населення.

Допомога Агенції з Міжнародного розвитку уряду України в сфері планування сім’ї та репродуктивного здоров’я є результатом рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо покращення здоров’я матерів та дітей та згідно запиту уряду України для покращення Національної програми «Репродуктивне здоров’я нації», як однієї з пріоритетних програм в нашій державі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати