Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Регiони

13 квітня, 00:00
ФОТО УНІАН
У Києві Путіна зустріли театралізованою акцією

Учора в Україну приїхав прем’єр-міністр Російської Федерації Володимир Путін. Глава російського уряду зустрівся з Президентом України Віктором Януковичем та прем’єр-міністром Миколою Азаровим. На момент здачі номера, подробиці переговорів були ще невідомі. Проте, раніше прес-служба російського уряду повідомляла, що планується обговорити питання економічного співробітництва, зокрема у галузі енергетики, а також перспективи участі України в інтеграційних процесах на пострадянському просторі: «Будуть розглянуті перспективи подальшого поглиблення взаємодії в таких сферах, як енергетика, зокрема ядерна, авіабудування, космос, транспорт, технології і інновації, агропромисловий комплекс». Також, напередодні візиту експертне середовище жваво обговорювало тему можливого приєднання України до Митного союзу і формування Єдиного економічного простору з Росією, Білоруссю і Казахстаном. Своєрідною реакцією на приїзд російського прем’єра стала театралізована акція киян, які тримали макет ракети до Дня космонавтики та антиросійські плакати біля будівлі Адміністрації Президента України.

У Дніпропетровську запустять електричний автобус

«Транспортний парк Дніпропетровська потребує термінового оновлення, заявив на прес-конференції голова постійної комісії міськради з питань транспорту і зв’язку Олександр Бєляєв. — Аби купити для міста навіть списані в Європі трамваї в потрібній кількості, необхідно, як мінімум, 320 млн. гривень. Ще 400 млн. гривень необхідно, аби відремонтувати трамвайні колії. В той же час в районах, віддалених від центру, немає ані трамваїв, ані тролейбусів, а прокладати туди нові мережі економічно невигідно». У таких умовах актуальності набуває досить новий вид транспорту — електроавтобус. Він працює на акумуляторах, що дають можливість проїхати 200 — 250 кілометрів на одній зарядці. Місткість салону електроавтобуса до 90 пасажирів. Новим видом громадського транспорту вже користуються жителі відомих міст світу — Нью-Йорка, Рима і Лондона. Депутатам Дніпропетровської міськради, що побували за кордоном, подібна новина припала до душі. Проте ще невідомо, як поведуться імпортні електричні автобуси на українських дорогах. У зв’язку з цим міськрада має намір спочатку домовитися з одним із виробників про безкоштовне надання місту одного електроавтобуса, який впродовж року працюватиме в тестовому режимі. Незабаром депутати відбудуть на переговори до Кореї, Китаю і на Тайвань. Бєляєв вважає, що перша машина може з’явитися в Дніпропетровську вже восени цього року. Вартість електроавтобуса стартує від 140 тисяч доларів, тоді як новий європейський автобус, що працює на дизелі, коштує 140 — 200 тисяч доларів, а китайський аналог — від 120 до 180 тисяч доларів. Крім того, проїзд на електроавтобусі, виходячи з вартості енергоносіїв, має бути майже удвічі дешевшим.

Вадим РИЖКОВ, «День», Дніпропетровськ
У Тернополі заборонили радянську символіку

Тернопільці відзначатимуть День визволення Тернополя від гітлерівських окупантів 15 квітня і День Перемоги 9 травня без радянської символіки. Як зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал, українці мають відзначати свята без символіки неіснуючої країни. «Вшановувати пам’ять загиблих, класти квіти до пам’ятників можна з українськими державними прапорами, а не з червоними прапорами імперії, яка призвела до загибелі мільйонів українців. Ми на своїй Богом даній землі повинні прославляти українські символи», — наголосив Сергій Надал. За рішенням сьомої сесії Тернопільської міської ради шостого скликання, яка відбулася в п’ятницю минулого тижня, в обласному центрі заборонили використовувати радянську символіку і на державних установах, і на комунальних підприємствах.

Лариса ОСАДЧУК, Тернопіль
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати