Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ренат КУЗЬМIН: «Ми робимо все для збору доказів зі встановлення замовників убивства Гонгадзе»

У реєстрі прокуратури, який діє з листопада 2012 року після набрання чинності новим КПК, зареєстровано справу щодо замовників убивства Георгія Гонгадзе
20 грудня, 13:48

У реєстрі прокуратури, який діє з листопада 2012 року після набрання чинності новим КПК, зареєстровано справу щодо замовників убивства Георгія Гонгадзе. Про це заявив під час гарячої телефонної лінії в «Комсомольской правде в Украине» перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін. «Слідство уже провадиться», — сказав він. «Справа Гонгадзе увійшла в єдиний реєстр прокуратури, і ми розпочали розслідування в нових умовах за новою процедурою. Ми робимо все для збору доказів зі встановлення замовників вбивства Гонгадзе», — додав Кузьмін. Як відомо, Апеляційний суд Києва, а потім Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ визнали законним рішення Печерського райсуду Києва про закриття кримінальної справи стосовно Кучми.

ПРО ВБИВСТВО ЄВГЕНА ЩЕРБАНЯ

Також Кузьмін заявив, що Генеральна прокуратура має чимало доказів для висунення нових обвинувачень Юлії Тимошенко, відповідаючи на запитання про хід розслідування справи про вбивство Євгена Щербаня. «У Генпрокуратури достатньо доказів для висунення обвинувачень екс-прем’єру. В тому числі — є докази, пов’язані з оплатою та перерахуванням коштів на рахунки членів організованого злочинного угруповання. Але прокуратура позбавлена можливості спілкуватися з екс-прем’єром у зв’язку із заявленою хворобою. Ми чекаємо на дозвіл влади», — сказав Кузьмін.

ПРО АМЕРИКАНСЬКУ ВІЗУ

А ще перший заступник генпрокурора звертатиметься за одноразовою візою до США у зв’язку із запрошенням на молитовний сніданок у президента Барака Обами. «До вчорашнього дня я не планував звертатися за візою, але вчора отримав запрошення від оргкомітету для участі в молитовному сніданку президента Обами. І я буду звертатися до посла США Теффта для отримання одноразової візи. Тим більше, що Теффт рекомендував мені звертатися до посольства для отримання таких віз, — сказав Кузьмін. — Я був в Америці на початку червня цього року, а візи мене позбавили після мого звернення до Сенату восени цього року, після моєї пропозиції поговорити з конгресменами про убивство Щербаня. ЗМІ поширили брехливу інформацію, що я незаконно допитував людину на території США. Посол США знає, що я нікого не допитував в Америці улітку 2012 року», — повідомив Кузьмін. Нагадаємо, у грудні стало відомо, що п’ятирічну візу Кузьміна до США анульовано без пояснення причин.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати