Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сесія — депутатські збори: хто кого?

Протистояння депутатів у Криму загострюється
05 квітня, 00:00

Тільки при розгляді питання «різне» на засіданні президії слово одержав координатор парламентської більшості Василь Кисельов. Він сказав, що засідання президії, яке щойно відбулося, було неправомочним, позаяк 27 депутатів заявили про свій вихід із комісій, а в результаті президія, що складається з глав комісій, не має більшості і не може засідати. Він закликав Леоніда Грача та членів президії «не удавати, що нібито все гаразд і нічого не відбувається, тим часом як у парламенті існує криза президії». Василь Кисельов підкреслив, що Леонід Грач не може провести вже третю сесію і що внаслідок певних причин подальша робота президії є незаконною, а ситуація в парламенті є нестерпною, відтак від цього страждають усі кримчани, позаяк парламент три місяці не може ухвалити важливі рішення.

Леонід Грач через керівника апарату вручив Василю Кисельову офіційну відмову у проведенні позачергової сесії, мотивовану тим, що «на ній можуть бути прийняті незаконні рішення, і це призведе до загострення ситуації в республіці». Він висловив свою думку з приводу легітимності президії, заявивши, що, на його думку, перехід депутатів з однієї комісії в іншу, так само як і вихід їх із комісій взагалі, повинен затверджуватися сесією, а до цього такі дії вважаються нездійсненими. З огляду на це Леонід Грач вважає президію легітимною, а її роботу законною.

Порадившись, депутатська більшість ухвалила рішення обговорити ситуацію на своїх зборах, які призначено на 6 квітня. На думку місцевих спостерігачів, якщо 6 квітня в залі збереться більшість депутатів, вони можуть відкрити сесію і внести в порядок денний не тільки питання про внесення поправок до постанов, визнаних конституційним судом незаконними, але й інші питання — про ротацію президії і редактора парламентської газети, яка наразі повністю служить фракції комуністів і відмовляє більшості в опублікуванні її матеріалів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати