Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Щоб над татусями небо було чисте і мирне

Вінницьких бійців у зоні АТО захищають дитячі обереги
29 серпня, 11:50

На День Незалежності юні вихованці дошкільного навчального закладу №39 «Теремок» УМВС України у Вінницькій області передали українським воїнам, які захищають нашу Батьківщину, зворушливі янголи-обереги, виготовлені з ниток та тканини. А вчора із зони бойових дій надійшло повідомлення про те, що дитячі вироби розлетілися серед військовослужбовців різних рівнів — від генштабу до блокпостів. Найбільше безцінних подарунків дісталося бійцям зведеного загону вінницької міліції та спецбатальйону «Вінниця».

Завідувач дитсадка Фаїна Шкарупа каже, що діти з великою відповідальністю поставилися до виготовлення оберегів. Просили батьків, щоб вони купували тканину тільки національних кольорів, щоб над татусями небо було чисте і мирне, а у серці жила золота надія на перемогу.

«Із червня по серпень ми провели чимало акцій задля підняття патріотичного духу, — коментує Фаїна Шкарупа. — Це і конкурс малюнка «Татусю, я тебе дуже чекаю», і написання листів із побажаннями швидкого повернення, також запускали синьо-жовті кульки в небо для здійснення мрій, випікали із тіста голубів миру, які передали на Донбас. До речі, татусі наших вихованців поділилися смачною здобою із дітьми дитячого садочка населеного пункту, де вони несли патруль. Потім розповідали, що цей звичайний людський жест сколихнув усе село, і вже наступного дня місцеві жителі хто чим міг узялися допомагати нашим бійцям. Якщо діти починають підтримувати дорослих — вони не можуть просто стояти осторонь».

У відеозверненні, яке на знак подяки за обереги передали юним патріотам, боєць батальйону «Вінниця» Руслан Горняк пообіцяв від імені всіх бойових побратимів захищати рідну землю від ворогів: «Ми обов’язково повернемося і сильно-сильно притиснемо кожного з вас до грудей, а потім, дивлячись у вічі, подякуємо від усього серця за дуже цінні подарунки».

Янголи-обереги вже засяяли символом довгоочікуваного миру на запилених камуфляжах вінницьких бійців. Нехай же ці вироби, зроблені з любов’ю дитячими руками, охороняють наших вояків від усього лихого.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати