Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Торгового центру на Пушкінській не буде!

15 липня, 00:00

Мешканці будинку по вулиці Пушкінській, 20 перемогли в боротьбі із забудовниками: Київська міська рада скасувала своє попереднє рішення про передачу в оренду ТОВ «Альянс-Центр» земельної ділянки на перетині вулиць Богдана Хмельницького та Пушкінської для будівництва торгово-офісного центру. Як повідомляє Інтерфакс-Україна, Київрада запропонувала ТОВ «Альянс- Центр» погодитися на розрив договору оренди на цю ділянку, укладеного 28 листопада 2003 року. Підставами для розриву договору стали активні протести киян проти будівництва цього торгового центру на місці скверу.

Також підставою для скасування цього рішення став лист Київського метрополітену, в якому йдеться про відкликання своєї попередньої угоди на будівництво цього торгового центру в зв’язку з тим, що ділянка розташована над підземним вестибюлем станції метрополітену. Виконання будівельних робіт на вказаній ділянці загрожує пошкодженню купола вестибюля станції, що підтверджено відповідним актом обстеження станції метрополітену «Театральна».

Київський міський голова Л. Черновецький відзначив, що в зв’язку з розпочатим будівництвом на цій ділянці «активно протестують кияни й б’ються там з ранку до вечора з охоронниками». При цьому він підкреслив, що київська влада зацікавлена, щоб «центр був недоторканним». Разом з тим мер відзначив, що збирається обов’язково «працювати з інвесторами, яким було виділено цю ділянку». «Я особисто співчуваю інвесторам, але нам це рішення треба відміняти», — сказав він. Проти даного рішення виступив депутат Київради, голова комісії з питань бюджету Володимир Присяжнюк. Зокрема, він підкреслив, що при прийнятті подібного рішення необхідно компенсувати витрати інвесторів. За словами депутата, на сьогодні ця сума складає понад 2,5 мільйона гривень.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати