Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Трипільське коло» запросить на «Парад стихій»

Із 26 до 29 червня у Ржищеві (Київська область) відбудеться VIІ Міжнародний еко-культурний фестиваль
20 червня, 13:49
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

«Трипільське коло-2014» буде  присвячено стихії Землі. «Збережемо землю – збережемо рід!» - цьогорічне гасло фестивалю. Ці слова спонукають і учасників і відвідувачів «Трипільського кола» в умовах теперішнього часу усвідомити себе творцями оточуючого світу, від яких залежить не тільки власне майбутнє, але й майбутнє всієї нашої країни.

Культура та мистецтво зажди виконували миротворчу та просвітницьку місію, допомагали   відчути і зрозуміти значущість людини, цінність її життя. Саме через комунікацію і мистецтво заходи фестивалю закликають кожного до здорового способу життя, до піклування про чистоту довкілля, до розуміння того, наскільки важливо бути в епіцентрі подій та усвідомлювати себе носієм культури і духу народу. Адже тільки знаючи і розуміючи власну історію, можна з повагою і цікавістю ставитись до історії інших культур світу. Навчитися чути себе і один одного таким бачать організатори найважливіше завдання нашого часу.

Музичну програму Великої сцени «Трипільського кола 2014. Земля» наситять голоси Руслани, Джамали, Ілларії, ТНМК, Веселі Вуйки, ДримбаДаДзига,ТаРута, Modiwo, HORPYNA, Vuraj. Незмінною частиною музичного наповнення стане улюблена багатьма постійними відвідувачами фестивалю АтмАсфера.

Особливістю Молодої музичної сцени є склад її виконавців, які мали змогу заявити про своє бажання прийняти участь у фестивалі на конкурсній основі, залишивши інформацію про свою творчість у відкритій групі в соцмережі. Відібрані гурти – дуже різноманітні за стилями, настроєм пісень та географією, адже приїдуть на «Трипільське коло» з усіх куточків України. Деякі колективи стали відкриттям для організаторів і вже потрапили в ротацію на Хвилі української музики «Молоде радіо», партнерів фестивалю, які радо взяли на себе прийом заявок та комунікацію з виконавцями.

Не менш цікавим буде мистецьке наповнення «Трипільського кола». Протягом фестивалю на 30 творчих майданчиках проходитимуть чисельні майстер-класи, лекції, практики.

Центральним елементом фестивального простору стане територія майданчику «Трипільське містечко», на якому впродовж чотирьох днів всі гості та учасники фестивалю створюватимуть образ Трипільської жінки, символ материнства, родючості, цілісності нашої землі. Фігура три метри заввишки, яку всі присутні спільно ліпитимуть з глини допоможе відчути не тільки велич прадавньої культури, а й, що важливіше, силу єднання навколо духу спільної творчості!

Традиційно на «Трипільському колі» з’являються нові цікаві проекти, так, цього року свій майданчик презентує Фестиваль «Екологія мислення», програма якого побудована на лекціях та практиках, що сприяють відмові від оціночного способу мислення, та допомагають більш широко та відкрито сприймати себе та оточуючий світ. Особлива прикмета «Трипільського кола» - це значна кількість «фестивалів в рамках фестивалі». Не виключення і в цьому році –  добре відомі всім територія «нон стоп медитації» Happy Village, барабанщики Archaic trance Fest, територія «Всезнання - Центр розвитку людини». Свої проекти презентує Міжнародний громадський рух «АЛЛАТРА» та багато інших представників громадських рухів, відомих авторів концепцій розвитку України, тощо.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати