Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Валюта стане доступною

Однак тільки привілейованим підприємствам
03 березня, 00:00

«Це просто таки сенсаційна новина, — було сказану «Дню» особою, наближеною до Кабміну. — Шкода, не зрозуміло як відреагував голова НБУ. Адже зі слів Президента виходить, що обіцяна лібералізація валютного ринку пошириться не на всіх учасників ринку. І якщо одним посприяють, то іншим, очевидно, будуть перешкоджати».

За його словами, Кабмін поки що не складав ніяких списків пріоритетних підприємств. Адже не секрет, що багато представників уряду лобіюють зовсім не інтереси держави. Тому ймовірно, що сам список не стане надбанням громадськості.

«Сьогодні переважна більшість компаній, котрі працюють легально, стикається з проблемою купівлі валюти, — заявив «Дню» президент компанії «Мезокред» В'ячеслав Кредисов. — Це успіх, якщо нам — компанії, що займається зокрема й імпортом, — вдається купити 10% від заявки на придбання валюти. І природно, що в таких підприємців як я, виникають побоювання, що при адміністративному втручанні в допуск до валютного ринку хтось виявиться в привілейованому становищі, а хтось — ні». На запитання, чи хотіли б ви потрапити до такого урядового списку, В. Кредисов відповів: «Мені треба працювати й утримувати 250 моїх службовців». До того ж один із українських банкірів, котрий був присутнім під час розмови в кабінеті В. Кредисова, також виявив бажання потрапити до списку «найшвидшого доступу» до валюти.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати