Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Велика чистка

У Суходольську намагаються тримати ситуацію під контролем
30 липня, 00:00

«Виконуючи всі роботи з ліквідації НС в Суходольську, ми повинні бути впевнені, що подібна ситуація там не повториться», — заявив голова Луганської облдержадміністрації Олександр Єфремов на черговому засіданні обласної комісії з питань ТЕБ і НС. До 1 серпня в цьому шахтарському місті повинні бути закінчені основні роботи, до 15 серпня — завершено повну ліквідацію НС в епіцентрі, що пов’язана зі спалахом гепатиту А. Потім будуть виконуватися інші планові роботи, в тому числі й підготовка міста до зими.

Виділений із обласного бюджету 1 млн. грн. направлено на соціально значущі об’єкти, а саме — на ремонт внутрішніх будинкових мереж у 32 будинках мікрорайону. У 12 будинках уже виконано роботи з теплозабезпечення, а в 5 будинках — з водозабезпечення. Відремонтовано 450 метрів каналізаційної системи. До 15 серпня планується закінчити роботи напiрного колектора. Крім того, є вся необхідна документація для обгрунтування отримання 2 млн. грн. із резервного фонду Кабміну. За словами міського голови Суходольська Валерія Бикатова, за минулий тиждень вивезено 215 куб. метрів сміття при плані 140 куб. м. У вівторок буде встановлено додаткові 10—15 сміттєвих контейнерів. Викорчовують дерева, що посадженi на місцях проходження водних та каналізаційних мереж.

Підводячи підсумки засідання, губернатор Олександр Єфремов звернув увагу присутніх на опрацювання ще кількох проблем, які мають значення для всієї області. Це організація виробництва труб на заводі «Юність» (Краснодон), встановлення пластикових сміттєвих контейнерів, збір та утилізація пет-пляшок. А також губернатор дав місячний термін для розчищення і приведення в порядок всіх лісосмуг уздовж центральних доріг.

Тим часом у Суходольську минулими вихідними виявлено ще сім хворих на гепатит А, у тому числі двоє дітей. Лікарі називають це другою хвилею інфікування, коли зараження йде вже не внаслідок вживання непридатної води, а в результаті контактування з первинно хворими. За інформацією прес- служби МНС, усього на стаціонарному лікуванні в інфекційній лікарні в місті Краснодон знаходяться 159 чоловік, серед яких 35 дітей. Їхній стан лікарі оцінюють як задовільний.

Після успішного лікування з лікарні напередодні було виписано двоє дітей та один дорослий. За півтора місяця з початку епідемії вірусного гепатиту А до лікарні потрапили 745 чоловік, серед яких 233 дитини.

До середини серпня, можливо, ще будуть поступати до лікувальних установ жителі Суходольська з підозрою на захворювання вірусним гепатитом А, оскільки інкубаційний період становить до 70 діб. Про це повідомив головний санітарний лікар Луганської області Анатолій Докашенко. Зараз люди продовжують поступати до лікарні, і по кожному випадку проводиться коротке епідрозслідування. Жителям Суходольська вже зроблено 1071 профілактичне щеплення, ще є 600 доз. З 10 липня, за словами Докашенка, вода в місті відхилень не має. Як повідомив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Хунов, проблем ні з медикаментами, ні з харчуванням немає. На сьогодні в місті розгорнено 390 ліжок, медикаменти виділяються з розрахунку 50 грн. на ліжко. Загалом за червень-липень на медикаменти витрачено 150 тис. грн., на харчування — 90 тис. грн., на деззасоби — 23,6 тис. гривень. Як повідомлялося раніше, станом на 7.00 28 липня 155 жителів Суходольська, в тому числі 35 дітей, залишаються на стаціонарному лікуванні з підозрою на захворювання вірусним гепатитом А. Всього з 13 червня було госпіталізовано 738 чоловік, із них 231 дитина. Діагноз захворювання підтверджено у 705 чоловік. Ситуація перебуває на постійному контролі МНС та Міністерства охорони здоров’я.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати