Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Жителям зони АТО допоможуть концертом

«Донбас SOS» збере гроші на ліки для заблокованих міст
12 вересня, 14:36

Волонтери ініціативи «Донбас SOS» хочуть із допомогою зірок шоу-бізнесу зібрати гроші на ліки для окупованих міст Донбасу. 19 вересня о 20:00 у столичному «Зеленому театрі» пройде благодійний концерт. У заході візьмуть участь Арсен Мірзоян, «Время и Стекло», «Пара нормальних», Наташа Гордієнко, Анна Ревякіна, Влада Яковлєва, Dima Libra Ivashchenko і Макс Кравченко. Квиток на благодійний концерт коштує 100 гривень, придбати його можна буде в день концерту в касі «Зеленого театру».

Геннадій БИКОВ, ініціатор благодійного концерту:

— Допомога орієнтована здебільшого на маленькі міста, які зараз заблоковані, такі як Торез, Сніжне, Шахтарськ. На жаль, вони в дуже важкому стані, який зокрема обумовлений відсутністю елементарних медикаментів. Тому зараз через Міністерство охорони здоров’я і його обласні управління ми збираємо дані про гострі потреби лікарень захоплених міст. На гроші, які ми виручимо з цього концерту, з допомогою Червоного Хреста купимо необхідні медикаменти.

Є велика прірва у розумінні ситуації між людьми, які проживають на території Донбасу, і людьми, які проживають на решті території України. Хотілося б звернути увагу людей, які перебувають у зоні бойових дій, що вони не забуті і про них пам’ятають не лише ті, хто вже виїхав із зони АТО, але й артисти, які готові допомагати і підтримувати.

Як виявилось, дуже неохоче зірки йдуть на контакт і беруть участь у таких заходах. Для цього, я думаю, є кілька причин. По-перше, більшість українців не розуміє ступеня труднощів у людей, які нині перебувають у зоні АТО, їхній психологічний і матеріальний стан. По-друге, у людей із Центральної і Західної України, на жаль, сформувалась така думка, що цивільні особи, які залишились на території Донецької і Луганської областей, є сепаратистами. Звучать такі тези: «Вони самі винні, що зараз триває війна! Не треба було приходити на референдум і підтримувати ДНР і ЛНР». Щодо допомоги цивільним людям, то тут залишається дуже багато «але».

Хоча після проведення цього концерту хочемо ще провести один концерт клубного формату. Такий собі молодіжний фестиваль у клубі Києва з українськими ді-джеями і гостями з Європи та Росії. Хочемо таким чином об’єднати молодь України, Європи та Росії, щоб показати, що не все так складно у спілкуванні насправді, як про це інколи повідомляють засоби масової інформації.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати