Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Світ став більш інформатизований»

21 грудня, 19:14

Кінець грудня — традиційно час не тільки різноманітних звітів, а й пора підбивати підсумки прожитого року. 2020-й, як ніколи, був і лишається складним для всього світу. І тому вкрай важливо його проаналізувати та знайти ті, можливо, приховані, «поклади» оптимізму, які неодмінно він нам теж дав.

Тож дорогі друзі, ми вкотре звернулися до вас — своїх авторів, постійних читачів, партнерів та експертів з проханням відповісти на запитання новорічної анкети «Дня». Адже й сама інтелектуальна спільнота, згуртована головним редактором та колективом, — це ще один позитив та ресурс, який надбав «День» за свої майже 25 років (цю важливу дату газета відзначить якраз 2021 року). Про цей ресурс для країни не варто забувати і з ним, переконані, неодмінно треба рахуватися. Ваші думки завжди цінні дня нас.

1. 2020-й рік на фоні історії (думка, деталь, штрих, фото).

2. Кого ви вважаєте героєм та антигероєм року?

3. «День» на фоні року (автори, статті, проєкти, які зацікавили вас найбільше).

4. Що надавало вам сил цього року (події, люди, враження)?

5. Які нові сенси, уроки, цінності дав цей рік особисто вам?

6. У 2021-му «Дню» виповниться 25 років. Чим він за цей час став для вас та України?


Петро КРАЛЮК, доктор філософських наук, професор, проректор Національного університету «Острозька академія»:

1. Високосний рік... Що тут скажеш? Певно, ввійде в історію як «рік пандемії». Він помітно змінив життя більшості людей. Думаю: не тільки на гірше, а й на краще. Зокрема, менше стали забруднювати навколишнє середовище. І більше працювати дистанційно. Світ став більш інформатизований. Як на мене — це позитив. І тут «допомогла» пандемія.

2. Маю колективного героя — лікарів, яким довелося працювати в непростих умовах пандемії, ризикуючи і своїм здоров’ям, і навіть життям. І є колективний антигерой — наші очільники, зокрема в Міністерстві охорони здоров’я, які виявилися неготовими до викликів пандемії. І часто здійснювали «дивні рухи» замість того, щоб демонструвати конструктивну поведінку.

3. Головний редактор газети «День» зуміла зібрати низку чудових авторів. З цікавістю читав публікації І. Капсамуна, І. Сюндюкова, І. Лосєва тощо. Але цього року в «око впала» економічна аналітика А. Дубровик-Рохової, її інтерв’ю з підприємцями.

4. Люди, які тверезо оцінювали «пандемійну ситуацію» й робили свою справу. Таких небагато. Але вони є. І, попри все, з оптимізмом дивляться в майбутнє.

5. Пандемія показала, що в нашому житті багато є суєти, без якої можна обійтися. І змусила деякі «звичні» речі переоцінити.

6. Для мене — порадник і співрозмовник. А Україна... На жаль, для багатьох її мешканців «День» ще не настав.     

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати