Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

10 учасників та 2 учасниці

Визначено основний склад 24-ї річної Української антарктичної експедиції
04 лютого, 19:43
ФОТО RESOURCE.COM.UA

Цього року зимувати на станцію «Академік Вернадський» вирушать 10 чоловіків та 2 жінки — конкурсна комісія визначила основний склад 24-ї річної Української антарктичної експедиції (УАЕ), повідомляє mon.gov.ua. Її керівником обрано відомого науковця Ігоря Дикого — доцента кафедри зоології Львівського національного університету імені Івана Франка, який має значний досвід зимування в Антарктиді.

Одна з учасниць працюватиме на станції лікарем, а інша проводитиме дослідження з біології. Серед чоловіків також один вчений біолог, два — геофізики, три — метеорологи, а також системний механік, дизеліст-електрик, системний адміністратор зв’язку, кухар.

Дві треті учасників — 8 осіб — раніше вже хоча б раз зимували на станції, а четверо поїдуть вперше. Семеро майбутніх зимівників — кияни, по одному зі Львова, Харкова, Одеси, Закарпаття та Херсонщини. Один з учасників експедиції — ветеран АТО, інша — медик-волонтерка ГО «Захист Патріотів».

Наразі всі спеціалісти мають пройти медичне обстеження та спеціальні кількаденні тренування перед виїздом в Антарктиду, який заплановано на кінець березня 2019 р.

Нагадаємо, що в 24-ту УАЕ було вперше проведено відкритий відбір учасників. Усі необхідні документи подали 178 осіб, серед них 32 жінки.

Відбір учасників проводила конкурсна комісія на чолі з керівником НАНЦ Євгеном Диким.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати