Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«16 днів проти насильства»

В Києві починається щорічна акція
23 листопада, 11:35

Щорічна акція «16 днів проти насильства» (25 листопада — 10 грудня) ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. Власне тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей. Дати початку та завершення кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини, ідеться в повідомленні на урядовому сайті www.kmu.gov.ua.

В Україні, згідно з результатами опитування, 22% жінок у віці 15—49 років зазнали фізичного чи сексуального насильства хоча б раз у своєму житті. 90% випадків гендерного насильства вчиняється щодо жінок, і лише про 30% випадків насильства повідомляється.

Україна долучилася до акції «16 днів проти насильства» 2001 року. 24 листопада о 17.00 акція стартує з майдану Незалежності, у якій візьме участь заступник міністра соціальної політики Наталія Федорович та міський голова Києва Віталій Кличко. Планується висвітлення початку акції національною телекомпанією, під час якого можливі прямі включення з областей.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати