Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

216 проєктів отримають 255,3 мільйона гривень

Національний фонд досліджень представив перші підсумки
25 листопада, 19:29

Відбувся онлайн-брифінг щодо результатів перших конкурсів, проведених Національним фондом досліджень України, за участю голови Фонду Леоніда Яценка, виконавчого директора Фонду Ольги Полоцької та голови Наукового комітету Національної ради України з питань розвитку науки і технологій при Кабінеті Міністрів України Олексія Колежука.

Леонід Яценко зазначив, що на 2020 рік бюджетом передбачено 526 млн грн на підтримку Фонду та грантову допомогу. 15 травня цього року було оголошено 1-й конкурс «Наука для безпеки людини та суспільства» та 21 травня — 2-й конкурс «Підтримка досліджень провідних та молодих учених».

Зокрема, основною умовою першого конкурсу була відповідність тематиці щодо безпекової діяльності держави, другий конкурс мав необмежені напрями.

Виконавчий директор Фонду Ольга Полоцька повідомила про статистику та висновки за проєктами щодо COVID-19 і подолання наслідків пандемії. Зокрема, переможцями конкурсів «Наука для безпеки людини та суспільства» та «Підтримка провідних та молодих учених» обрано 216 грантоотримувачів, яким надано 255,3 млн грн грантового фінансування для проведення наукових досліджень.

«Рішенням Наукової ради фінансування першого конкурсу щодо безпекової діяльності держави було збільшено на 21,3 млн грн за рахунок економії витрат Фонду. Серед 76 робіт — переможців конкурсу «Наука для безпеки людини та суспільства» — обрано 40 проєктів на тему боротьби з пандемією COVID-19. Такі проєкти не виконуються в межах лише медичної або біологічної галузі досліджень, значна їх кількість має міждисциплінарний характер. Загальний обсяг фінансування таких досліджень, як багаторічних, становить приблизно 200 млн грн, і лише на 2020 рік їх бюджет передбачений близько 60 млн грн», — повідомила Ольга Полоцька.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати